8 Δεκ 2013
0 σχόλια

Βάζουν πλώρη για την Ολυμπιάδα Επιστημόνων οι ταλαντούχοι της Ηλείας (video)

"Κοφτερά" μυαλά της Ηλείας διαγωνίστηκαν με επιτυχία

Διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, στο πλαίσιο της 12ης  Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2014 πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηλείας στους χώρους του 4ου Γυμνασίου Πύργου.

Από το διαγωνισμό πειραμάτων στη Φυσική, τη Χημεία και την Βιολογία θα επιλεγεί και η ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών 2014. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1997. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.


Στο   διαγωνισμό που έγινε και στην Ηλεία συμμετείχαν τα Γενικά Λύκεια Καράτουλα , Λεχαινών , Πελοπίου, το 1ο  Αμαλιάδας και το 4ο Πύργου. Η τριμελής ομάδα του Λυκείου που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα διαγωνιστεί στο Πανελλήνιο διαγωνισμό στην Αθήνα  στις 18 Ιανουαρίου 2014.

Στην τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στην Αθήνα  την περίοδο από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου  2014. Φέτος είναι ιδιαίτερη η τιμή για την Ελλάδα γιατί φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών. Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα οι μαθητές διαγωνίζονται σε  πρακτικά και όχι σε θεωρητικά θέματα και αυτά είναι η επίλυση δύο προβλημάτων με τη διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων και τη χρήση πειραματικής διάταξης.



Πηγή ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top