30 Ιαν 2014
0 σχόλια

Στο "σφυρί" το σπίτι οικογένειας στον Πύργο για χρέος 6.000 ευρώ

Το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο κατάφερε με κινητοποίηση των μελών του να σταματήσει τον πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο - Άλλοτε εργολάβος και τώρα τρία χρόνια άνεργος

Το  ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης, κυκλοφόρησε χθες το μεσημέρι στο διαδίκτυο μέσω facebook από το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο με την ένδειξη  «S. O. S - Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν» και έγραφε χαρακτηριστικά « Σήμερα το απόγευμα στις 4.00 θα γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε δανειολήπτη για χρέος σε Τράπεζα 6.000 ευρω !!!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 4.00 !!
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ !!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ!»


Και όντως, στις 4 το απόγευμα, στο Ειρηνοδικείο Πύργου, παίχτηκε ένα ακόμα δράμα από τα δεκάδες που ζούμε καθημερινά στον καιρό του μνημονίου. Μια συμβατική  οικογένεια αλλοτινών εποχών, με σπίτι, δουλειά και μια συνηθισμένη καθημερινότητα που μπορούσε να ζει αξιοπρεπώς και να καλύπτει τις υποχρεώσεις της, κοντεύει να βρεθεί στο δρόμο, αφού για ένα χρέος δανείου που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει λόγω ανεργίας και οικονομικών δυσχερειών, χάνει το σπίτι της.

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, που βγαίνει στο σφυρί για οφειλή 6.000 ευρώ! Η οικογένεια του κ. Νίκου Τρίμη, που υποστηρίζει ο ίδιος δεν ενημερώθηκαν καν από δικαστικό κλητήρα για την κατάσχεση και το διάβασαν στο δημοσιευμένο απόσπασμα πλειστηριασμού σε τοπική εφημερίδα, ζήτησαν την συνδρομή και υποστήριξη του Κινήματος ενάντια στο Μνημόνιο, μήπως και με την οργανωμένη αντίδραση καταφέρουν να σώσουν το σπίτι τους.

Ένα παλαιό σπιτάκι στην οδό Σαρανταπόρου είναι και όχι καμία βίλα, όπως λέει ο ίδιος. Έτσι, χθες το απόγευμα στις 4, την ώρα που επρόκειτο να γίνει ο πλειστηριασμός, το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο κατάφερε με το κάλεσμά του να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο και όλοι μαζί να αποκλείσουν την είσοδο του Ειρηνοδικείου για να παρεμποδίσουν την διαδικασία. Και το κατάφεραν!

Ο πλειστηριασμός τελικώς δεν έγινε, η συμβολαιογράφος που τον είχε αναλάβει ήρθε, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανένας πλειοδότης, προφανώς γιατί γνώριζαν ότι υπήρξε κινητοποίηση. Ο αποκλεισμός ήταν ειρηνικός, δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά παρ΄όλα αυτά κλήθηκε από κάποιους η Αστυνομία – πιθανόν από τους υπεύθυνους διεξαγωγής του πλειστηριασμού- και λίγο μετά τις τέσσερις και μισή το απόγευμα εμφανίστηκε μικρή αστυνομική δύναμη που απλά ενημερώθηκε για το θέμα και παρέμεινε μέχρι τις πέντε, δηλαδή μια ώρα μετά την έναρξη του πλειστηριασμού όπως ορίζει ο νόμος.

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου
Διάβασε περισσότερα στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top