30 Ιαν 2014
0 σχόλια

Αρχαία Ολυμπία: Η γη κόπηκε στα δύο - Συγκλονιστικές εικόνες στην Καυκανιά μετά τις αλλεπάλληλες καθιζήσεις!

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
Ο εφιάλτης μεγαλώνει για τους κατοίκους του χωριού Καυκανιά, καθώς πλέον τρεις οικογένειες αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν και μια ακόμα να κλείσει την επιχείρησή της, μετά την εξέλιξη του φαινομένου των καθιζήσεων στο κέντρο του χωριού, μέσα λίγα 24ωρα...

Σε αντίθεση με την Κεφαλονιά, στην Καυκανιά η γη δεν σείεται κάτω από τα πόδια των ανθρώπων. Υποχωρεί ύπουλα και ο τρόμος τους κυριεύει όταν μέσα στη νύχτα ακούνε τριγμούς και κρότους, χωρίς να ξέρουν τι θα ακολουθήσει…

Σύμφωνα με το ilialive.gr, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης (28-01-2014) στην Καυκανιά, η γη άνοιξε, τα χώματα σύρθηκαν, και περιουσίες καταστράφηκαν.
Τουλάχιστον τρία σπίτια και ένα καφενείο έχουν βρεθεί στη «δίνη του κυκλώνα» καθώς η καθίζηση που εξελίσσεται στο κέντρο του χωριού, ήταν έντονη τη συγκεκριμένη νύχτα.

Αν και τα όσα αντιλαμβάνονταν οι κάτοικοι τη νύχτα προμήνυαν τι θα ακολουθούσε, το πρώτο φως της ημέρας, αποκάλυψε την εικόνα καταστροφής. Το χωριό είχε κοπεί στη μέση, αφού ο κεντρικός δρόμος είχε υποχωρήσει σε δύο σημεία κατά ένα μέτρο και είχε καταστεί αδιάβατος.

Το καφενείο που βρίσκεται εκεί, είχε διαλυθεί. Οι τοίχοι είχαν κοπεί, το πάτωμα είχε υποχωρήσει η στέγη είχε σπάσει σε κομμάτια, τμήματα της οροφή είχαν καταρρεύσει και οι κάθετες επιφάνειες είχαν παραμορφωθεί. Ακριβώς απέναντι δύο σπίτια είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές με το ένα εξ αυτών να έχει υποχωρήσει προς τα πίσω επικίνδυνα. Ακόμα ένα σπίτι σε κοντινή απόσταση από το καφενείο είχε «γυμνωθεί» από τους όγκους χώματος που βρίσκονταν δίπλα του και ο βόθρος βρισκόταν στον αέρα.

Κλιμάκιο μηχανικών και γεωλόγων που είχε κληθεί τη Δευτέρα από το δήμο Αρχ. Ολυμπίας να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή, βρέθηκε χθες το πρωί μπροστά σε αυτή την εικόνα καταστροφής. Εξέτασε όλα τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το χωριό συνολικά και έως το τέλος της εβδομάδας θα συνταχθεί πόρισμα με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top