27 Φεβ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: Στα «σκαριά» βρίσκεται η οριοθέτηση του Αλφειού

Ένα βήμα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πριν την έναρξη εργασιών οριοθέτησης του Αλφειού, η οποία σε πρώτη φάση θα γίνει από τη Λιναριά μέχρι τα Άσπρα Σπίτια κι εν συνεχεία μέχρι τη Δαφνούλα.

Όπως ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος , σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έλθουν στην περιοχή οι επιβλέποντες μηχανικοί, προκειμένου στη συνέχεια να εισηγηθούν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, τη χρηματοδότηση του έργου της οριοθέτησης προϋπολογισμού περίπου 750.000 ευρώ.


Σκοπός της προσπάθειας αυτής , που αποτελεί τη συνέχεια της οριοθέτησης που έγινε μέχρι την περιοχή των Καλυβακίων, είναι η «θωράκιση» του ποταμού που μετά από έντονες βροχοπτώσεις προκαλεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες.

Αμέσως μετά την οριοθέτηση θα γίνουν ενέργειες για να ενταχθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι όπως έχει αναφέρει η «ΠΡΩΤΗ», ήδη έχουν γίνει επαφές με την Περιφέρεια Πελοποννήσου , προκειμένου να γίνει αντίστοιχη οριοθέτηση σε σημεία που ο Αλφειός διέρχεται από τη γειτονική Αρκαδία και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος (λ.χ. στα Τριπόταμα).

Τα έργα στον Αλφειό

Εξάλλου μετά από μια περίοδο όπου δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα πλημμυρών στον Αλφειό (σε αυτό βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες) , σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το Μάιο θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, από το φράγμα Φλόκα μέχρι τα Καλυβάκια.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει περίπου τα 7 εκατ. ευρώ και αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Φθινόπωρο. Να σημειωθεί ότι για την εκτέλεση του έργου αυτού σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση, αλλά από πλευράς Περιφέρειας προβάλλεται ο ισχυρισμός πως δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν σωστά οι εργασίες κατά τη χειμερινή περίοδο…

Με πληροφορίες από την: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top