27 Φεβ 2014
0 σχόλια

Τα μάτια όλης της Ευρώπης στην Κριμαία – Οι Ρωσώφωνοι πήραν τα όπλα

Στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας έχουν στραφεί τα μάτια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου καθώς μετά το Κίεβο, εκεί χτυπά πλέον η καρδιά των διαδηλώσεων με τους φιλορώσους και ρωσώφωνους πληθυσμούς να βγαίνουν στους δρόμους και να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτήρια.

Μετά και την κατάληψη σήμερα το πρωί από ένοπλους ενστόλους της έδρας της τοπικής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της περιοχής, σε θέση μάχης βρέθηκαν και τα ρωσικά μαχητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Περίπου 50 άνδρες, εξοπλισμένοι με «σύγχρονα όπλα» έφθασαν κατά τη διάρκεια της νύκτας, κατέλαβαν και εμπόδισαν το πρωί την είσοδο των εργαζομένων στα δύο κτίρια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Ανατόλι Μοχίλιοφ.


Ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσεν Αβάκοφ, δήλωσε ότι η περιοχή των κυβερνητικών κτιρίων στη Συμφερούπολη έχει αποκλειστεί απο αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθεί «αιματοκύλισμα» και πρόσθεσε ότι οι καταλήψεις των κτιρίων είναι «έργο προβοκατόρων».

Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού Τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: «Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα». «Άκουσα πυρά αυτόματων όπλων τη νύκτα, κατέβηκα και είδα πολλούς ανθρώπους να εισβάλλουν. Ορισμένοι έφυγαν. Δεν ξέρω πόσοι έχουν μείνει μέσα», δήλωσε ένας κάτοικος στο Reuters.

Η Ρωσία σε θέσεις μάχης
«Καλωσήλθαμε στην κόλαση» είπε ο νέος πρωθυπουργός
Τρόμος για τους 110.000 Έλληνες της Ουκρανίας

Διαβάστε αναλυτικα στο: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top