31 Μαρ 2014
0 σχόλια

Έντυπο ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ: Αρχαίοι Τόποι ΧΩΡΙΣ τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζεται κάθε Κυριακή η εφ.Πρώτο Θέμα εκδίδει και ένα υπέροχο βιβλίο με τίτλο ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ το οποίο περιέχει πανέμορφα τοπία της Ελλάδος φωτογραφημένα από αεροπλάνο. 

Κάθε Κυριακή η θεματολογία του αλλάζει. Έτσι χτες το βιβλίο ήταν αφιερωμένο στους αρχαίους ελλαδικούς τόπους.

Όμως μια σπουδαία παράληψη το κάνει αμέσως να φαίνεται πολύ φτωχό για εκατοντάδες αναγνώστες τους.

Παρά το γεγονός ότι το βιβλίο αφορά αρχαίους τόπους, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτούς ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, το σημαντικότερο μαζί με την Ακρόπολη, αρχαιολογικό μνημείο της Ελλάδος! Με απλά λόγια δεν υπάρχει καν μέσα στο βιβλίο.


Είναι μεγάλη παράληψη να μην υπάρχει ο Ναός, ο Παρθενώνας της Πελοποννήσου μέσα σε ένα Πανελλαδικής εμβέλειας βιβλίο το οποίο αυτόματα θεωρείται και τουριστικός οδηγός. Το μόνο που υπάρχει είναι ο Ναός Αθηνάς & Διός Σωτήρος στην Αρχαία Φιγαλεία. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για την σοβαρή αυτή παράληψη και από την ευρύτερη περιοχή της Φιγαλείας αλλά και την Ανδρίτσαινα.

Εμείς επικοινωνήσαμε με το τμήμα έκδοσης του βιβλίου στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και μας έδωσαν την εξής απάντηση από την υπεύθυνη ύλης κα.Αποστολοπούλου:

-Ίσως η λήψη της φωτογραφίας να μην ήταν καλή και για αυτό τον λόγο να μην μπήκε ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στο βιβλίο. Μέσα σε 150 σελίδες δεν ήταν δυνατόν να "χωρέσουν" όλα.

Με πληροφορίες από το: ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top