26 Απρ 2014
0 σχόλια

Έκθεση "Ένδυμα περιπάτου": Ο Πύργος της Τέχνης και του Πολιτισμού

Το φιλότεχνο κοινό της πόλης του Πύργου, γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού μεγάρου για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ένδυμα Περιπάτου» όπου συμμετέχουν αρκετοί καταξιωμένοι έλληνες καλλιτέχνες. 

Ο αείμνηστος Μένης Καλατζόπουλος με την έμπνευση του ήταν εκεί καθώς ο τίτλος της εξαιρετικής αυτής έκθεσης προέρχεται από την ανέκδοτη ποιητική συλλογή του Πύργιου στην καταγωγή, λογοτέχνη και ποιητή και αποτέλεσε το σημείο αφετηρίας για την κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση.


Επιλεγμένοι στίχοι της ανέκδοτης ποιητικής συλλογής συνοδεύουν εικαστικά έργα, ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία μεταφράζουν σε εικόνα τον εύστοχο στίχο και την πνευματική οξυδέρκεια του ποιητή.

Η ιδέα της παρουσίασης ανήκει στην Εβίτα Κανέλλου - Δουφεξή, με την υποστήριξη της οικογένειας Δουφεξή, για τα χρόνια φιλίας και συμπόρευσης στον κοινό τόπο καταγωγής του, τον Πύργο Ηλείας και για τα 13 χρόνια απουσίας του. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην Ιστορικό Τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Kourd Gallery  υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και θα λειτουργεί έως και τις 3 Μαΐου με ωράριο λειτουργίας από τις 10.30 - 14.00 και 19.00 - 22.00 (Κυριακές και αργίες κλειστά).

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από την έκθεση στοilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top