3 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Ουκρανία: Πάνω από 40 νεκροί από το νέο ξέσπασμα βίας

Στις φλόγες κτίριο στο Κραματόρσκ - Δεκάδες νεκροί σε Οδησσό - Ταραχές και στο Σλαβιάνσκ

Ουάσιγκτον: Απαράδεκτη βία, να αποκατασταθεί η τάξη στην Ουκρανία - Μόσχα: Εγκληματική η ανευθυνότητα των αρχών του Κιέβου

Στο Κραματόρσκ φαίνεται ότι μετακινείται η εστία της έντασης που καίει από το βράδυ της Παρασκευής στην ανατολική Ουκρανία όταν περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα πιο σοβαρά επεισόδια που έχουν καταγραφεί έως σήμερα στην περιοχή ανάμεσα σε φιλορώσους και εθνικιστές Ουκρανούς.


Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ, η επιχείρηση στο Κραματόρσκ που ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα συνεχιστεί το πρωί με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για έναν νεκρό και εννιά τραυματίες, όλοι από τη μεριά των αυτονομιστών.

Πένθος στην Οδησσό

Την ίδια ώρα στην Οδησσό κυρήχθε τριήμερο πένθος - από σήμερα έως τη Δευτέρα - για όσα τραγικά συνέβησαν στους δρόμους και το κτίριο των συνδικάτων χθες το απόγευμα και είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο συνολικά 43 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 174.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς πνίγηκαν μέχρι θανάτου από τους καπνούς που τύλιξαν το κτίριο των συνδικάτων όταν εθνικιστές ουκρανοί έβαλαν φωτιά στην είσοδό του επειδή μέσα σε αυτό είχαν συγκεντρωθεί ρωσόφιλοι αυτονομιστές.

Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα στους δρόμους της πόλης με τέσσερις νεκρούς σε συγκρούσεις σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου και υποστηρικτές της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας με φιλορώσους αυτονομιστές,

Διαβάστε περισσότερα και δείτε σχετικά βίντεο στο: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top