29 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Συναίνεση στη Βουλή για γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το σύνθημα δεκαετιών των οπαδών της ΑΕΚ φαίνεται να βρίσκει δικαίωση. Η Βουλή είπε "ναι" κατ' αρχήν, εφόσον γίνουν βελτιωτικές προτάσεις

Ευρεία συναίνεση εξασφαλίζει κατ' αρχήν στη Βουλή, η διάταξη για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έχουν περάσει ενενήντα χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού σωματείου και η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει δεκτές τις βελτιωτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, κατά τη συζήτηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, "έχουμε κάνει εκτεταμένη διαβούλευση και έχει υπάρξει ισορροπημένη προσέγγιση, που επιτρέπει δράσεις πολεοδομικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης - αλλά είμαστε ανοικτοί σε βελτιώσεις και τοποθετήσεις απ' τους συναδέλφους".

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει με τροπολογίες της να υπάρξει δενδροφύτευση εκτός του υφιστάμενου άλσους, προκειμένου να αντισταθμιστεί η απώλεια δενδροφυτευμένου χώρου, που κρίνεται αναγκαία για την κατασκευή- και να καταγραφεί ρητά, πως το υπόλοιπο άλσος δεν αποχαρακτηρίζεται.

Παράλληλα, απέναντι στην κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Νέας Φιλαδέλφειας που αναμένεται να υπάρξει, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κατασκευή πάρκινγκ που θα δίνεται και για χρήση στους κατοίκους της περιοχής τις υπόλοιπες μέρες, όπως επίσης και αναθεώρηση των σχεδίων κατασκευής του Μετρό, προκειμένου ο σταθμός του Περισσού να μετατοπιστεί εγγύτερα του γηπέδου.

Τέλος, οι ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ύψος της κατασκευής, κάμπτονται κατόπιν διαβεβαιώσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ότι η ΑΕΚ θα κάνει βύθιση του σταδίου κατά 4 μέτρα, ώστε το συνολικό ύψος να μην υπερβεί τα 25,5 μέτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διάβασε περισσότερα στο: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top