2 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Kομπίνα στις ανακυκλώσεις – Ξαναπουλούσαν αυτά που υποτίθεται ότι είχαν διαλύσει

Μεγάλη κομπίνα σε βάρος του δημοσίου είχαν στήσει οι υπεύθυνοι γνωστής εταιρείας ανακύκλωσης με έδρα στον Ασπρόπυργο.

Μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκαν σε τέσσερα κοντέινερ εμπορεύματα τα οποία οι υπεύθυνοι είχαν παραλάβει με στόχο να τα ανακυκλώσουν και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά προς πώληση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας η εταιρεία ανακύκλωσης ενέχεται σε πλήθος φορολογικών και άλλων ποινικών παραβάσεων.


Όπως τονίζεται, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, κατάφερε να εξιχνιάσει μια σημαντική υπόθεση εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου, από εταιρεία ανακύκλωσης που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και δραστηριοποιούνταν στην παραλαβή και καταστροφή ειδών και υλικών (ρούχα, παπούτσια, γυαλιά κ.λπ.) από επώνυμες εταιρείες της αγοράς.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ο 62χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας και η 33χρονη κόρη του.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραλάμβαναν από επώνυμες εταιρείες διάφορα προϊόντα, προκειμένου να τα καταστρέψουν. Στη συνέχεια εξέδιδαν και χορηγούσαν στις εταιρείες πλαστά - εικονικά πιστοποιητικά καταστροφής, καθώς δεν κατέστρεφαν τα προϊόντα, αλλά τα έθεταν εκ νέου προς πώληση στην «μαύρη αγορά», χωρίς να τηρούν τις νόμιμες διατυπώσεις και να εκδίδουν τα απαραίτητα από το νόμο παραστατικά πώλησης.

Με τον τρόπο αυτό προξενούσαν σημαντική ζημία σε βάρος των δημοσίων εσόδων, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο επέστρεφε στις εταιρίες το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), που αντιστοιχούσε στα προς καταστροφή εμπορεύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top