18 Ιουλ 2014
0 σχόλια

Έκκληση Κατσιφάρα στους δημάρχους της Ηλείας: "Ενεργοποιήστε την Κοινωνική σας Υπηρεσία!"

Έκκληση στους Δημάρχους και της Ηλείας του να ενεργοποιήσουν – αν τυχόν αυτή δε λειτουργεί σωστά – την Κοινωνική τους Υπηρεσία 

ώστε από το Φεβρουάριο που θα υλοποιηθεί η καθολική συμμετοχή των πόλεων που τηρούν τις προϋποθέσεις στο μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα προς όφελος των πολιτών, απεύθυνε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Απόστολος Κατσιφάρας.


Αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τον υφυπουργό εργασίας κ Κεγκέρογλου και αφού νωρίτερα του είχε ξεκαθαριστεί πως τόσο τώρα που ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος όσο και το Φεβρουάριο, όταν θα ενταχθούν όλοι οι δήμοι της χώρας, απαραίτητη προϋπόθεση, όπως αυτή έχει τεθεί από το Υπουργείο, είναι η ύπαρξη και λειτουργία της υπηρεσίας.

Στην ουσία πρόκειται για υπηρεσία που πρέπει να διαθέτουν οι δήμοι και να προχωρά στην ανανέωση ή έκδοση νέων βιβλιαρίων απορροίας. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο θα μπορεί να ελέγχει κατά πόσο και ποιες οικογένειες έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Να τρέξουν οι δήμοι

Στην παρούσα φάση δείχνει αδύνατη η ένταξη στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ενός εκ των επτά δήμων της Ηλείας. Οι δυο μεγάλοι – Πύργος και Αμαλιάδας- δεν μπορούν, λόγω και του πληθυσμού τους να μπουν ενώ κάποιες ελπίδες διατηρεί ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Επομένως, στο διάστημα που μεσολαβεί θα πρέπει οι νέες δημοτικές αρχές να τρέξουν τις διαδικασίες και το αργότερο στα τέλη του Δεκέμβρη η κοινωνική τους υπηρεσίας όχι απλά να υπάρχει αλλά να είναι πλήρως στελεχωμένη και έτοιμη να λειτουργήσει για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος που θα εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξης των 400 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

ΠΡΩΤΗ – άποψη

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου – όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει – φαίνεται πως δεν θα συμπεριλαμβάνει την Ηλεία. Βασική, είναι η ενεργή λειτουργία της κοινωνικής υπηρεσίας του κάθε δήμου, λέει ο υφυπουργός. Σωστό ως εδώ. Όμως ο κάθε νομός της χώρας μας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Εμείς εδώ στην Ηλεία έχουμε κάτι παραπάνω. Είμαστε ο νομός που καταστράφηκε στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και ισοπεδώθηκε με το σεισμό του 2008. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ούτε το 2007 ούτε το 2008 δεν πάρθηκαν, από την Κυβέρνηση τα απαιτούμενα μέτρα για την ανασύσταση της οικονομίας μας. Ο νομός πρότυπο για τον οποίο είχαν δεσμευτεί οι τότε Πρωθυπουργοί δεν έγινε ποτέ.

Αντίθετα παραμείναμε μόνοι μας να παλεύουμε και να βλέπουμε τα χρήματα – Ταμείο Μολυβιάτη – που είχαν δοθεί για τους Ηλείους να πηγαίνουν σε προεκλογικά και άλλα παιχνίδια ανά τη χώρα. Άρα η Ηλεία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Αυτός λοιπόν είναι ο τρόπος πίεσης που οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Κώστας Γιάλπας - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top