22 Ιουλ 2014
0 σχόλια

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ: Διαχειριστής η Περιφέρεια για τα σκουπίδια!

Σαρωτικές αλλαγές στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων φέρνει ο Νέος Ενιαίος Κώδικας Αυτοδιοίκησης που παίρνει τη θέση του υφιστάμενου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (2006), και το ΥΠ.ΕΣ. προώθησε στη Βουλή για να αντικαταστήσει τον "Καλλικράτη" (Νόμος 3852/2010).


 Συγκεκριμένα στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπει ότι   οι αρμοδιότητες των δήμων πλέον περιορίζονται στη συλλογή και στη μεταφορά των απορριμμάτων και όχι στην, διαχείριση αποβλήτων, κατασκευή μονάδων επεξεργασίας κλπ όπως ορίζονταν στον ισχύων κώδικα.

Ενώ ο σχεδιασμός της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων περνά πλέον στους Περιφερειακούς Φορείς Διαχείρισης (ν. 4042/2012).

Με απλά λόγια η διαχείριση του εργοστασίου που θα κατασκευαστεί στην Τριανταφυλλιά για να λύση μια και καλή το πρόβλημα των σκουπιδιών της Ηλείας, θα περάσει στην περιφέρεια και βέβαια την ανάδοχο εταιρεία αφού όπως είναι γνωστό, κατασκευάζεται μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή και με κεφάλαια ιδιωτών οι οποίο θα έχουν για τα επόμενα 27 χρόνια ποσοστό στο σχήμα που θα δημιουργηθεί.

Κώστας Γιάλπας
Δείτε το αναλυτικά εδώ: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top