29 Ιουλ 2014
0 σχόλια

Δεν βλέπουν ...ΦΩΣ στην άκρη του τούνελ οι Ηλείοι

Απαισιόδοξοι για το αύριο παραμένουν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες καθώς δεν βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ». 

Σύμφωνα με έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου» η οποία διενεργήθηκε από τις 31 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου, το 67% των Ελλήνων χαρακτηρίζει κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού του.


Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται και οι Ηλείοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Αρκετοί πολίτες του Νομού θεωρούν ότι δεν υπάρχει διέξοδο από την οικονομική κρίση ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μέρες οι οποίες θα έρθουν θα είναι χειρότερες και όχι καλύτερες.

Πλήττονται από την κρίση

Οι Ηλείοι θέτουν ως πρώτο και σοβαρότερο πρόβλημα την ανεργία θεωρώντας μάλιστα πως το επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

«Από την φύση μου μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνεχίζω να αγωνίζομαι» τόνισε ο Θανάσης Βομπίρης μιλώντας στην «Πρώτη» ενώ πρόσθεσε: «Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτα.

Η ανάπτυξη όταν θα επιστρέψει θα είναι για λίγους. Αυτό το οποίο περιμένουν είναι να πατήσουν πάνω στους αγρότες, τους εργαζομένους και στους συνταξιούχους προκειμένου να επιβιώσουν οι μεγάλοι. Δυστυχώς για τους μικρούς υπάρχει μόνο το σκοτάδι».

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και ο Χρήστος Σταυρόπουλος: «Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ» επισήμανε για να προσθέσει: «Οι αγρότες –που οι περισσότεροι στην Ηλεία αγρότες είναι- πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Τα προϊόντα δεν έχουν τιμή και δυστυχώς και οι νέοι που θέλουν να ξεφύγουν από την κατάσταση αυτή δεν βρίσκουν δουλειά. Η ανεργία έχει φτάσει στο κόκκινο και δυστυχώς δεν φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, λίγο προς το καλύτερο».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία» τόνισε η Ρένα Αποστολάκη ενώ συμπλήρωσε: «Το κύμα της μετανάστευσης όσο γίνεται μεγαλώνει και αυτό συμβαίνει καθώς όλοι βλέπουν ότι η παρούσα κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Νέοι οι οποίοι έχουν σπουδάσει αναζητούν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό καθώς στην Ελλάδα έχουμε φτάσει σε σημείο να μην βρίσκεις δουλειά ούτε σε καφετέρια.

Αντίθετα τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται πλήττουν τους οικονομικά ασθενέστερους οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο να φυτοζωούν». Η ανεργία είναι και για τον Δημήτρη Βλάχο το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ηλεία αλλά και στην χώρα μας: «Δεν υπάρχει δουλειά.

Όλο το σύστημα έχει παγώσει και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι σταδιακά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα προκειμένου και εμείς από την πλευρά μας να μπορέσουμε να το «παλέψουμε». Αντίθετα κάθε μέρα ακούμε και για νέες περικοπές, για λουκέτα σε επιχειρήσεις, για εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων τα οποία όμως φτάνουν στους καταναλωτές σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Θεωρώ ότι έχει χαθεί και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς όλους εκείνους οι οποίοι ασκούν σήμερα διοίκηση καθώς κανείς από εκείνους που πραγματικά «έφαγαν» δεν καλείται να το επιστρέψει και μάλιστα έντοκα, μόνο εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν την εφορία κυνηγάει το κράτος».

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» επισημαίνει ο Βασίλης Δρακόπουλος. «Θεωρώ ότι όταν μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η κρατική μηχανή και αλλάξουν τα κακώς κείμενα τα οποία υπάρχουν ίσως να μπορέσουμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Πρώτο και κύριο πρόβλημα είναι η δημόσια διοίκηση ενώ θεωρώ ότι το έλλειμμα είναι από τα λογιστικά σημεία τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν να λύσουν. Θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στην πρωτογενή παραγωγή.

Τα αγροτικά μας προϊόντα θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικά και να δοθεί βάση στους στόχους που πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε. Με αυτό τον τρόπο ίσως κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα».

Άννα Αγγελίδου
Δείτε περισσότερα στοιχεία της έρευνας στην: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top