25 Ιουλ 2014
0 σχόλια

Δυτική Ελλάδα: Φύλακες – άγγελοι από αέρος για τις πυρκαγιές

Αγιασμός χθες στο πυροσβεστικό κλιμάκιο των εναέριων μέσων της Ανδραβίδας

Δίνουν καθημερινά τη μάχη απέναντι στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Τις «νεκρές» μέρες περιφρουρούν για να εντοπίσουν άμεσα κάποιο περιστατικό, να επέμβουν και να ειδοποιήσουν τις επίγειες δυνάμεις.


Όμως το κύριο έργο τους είναι να ρίχνονται μέσα στις φλόγες και να σβήνουν τις πυρκαγιές.

Ο λόγος για τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών.
Στην Ανδραβίδα εδρεύει το πυροσβεστικό κλιμάκιο με τα δύο Canadair CL 215 καθώς και ένα ελικόπτερο Eriksson, που σε κάθε περίπτωση επεμβαίνουν από αέρος για να περιορίσουν και να σβήσουν τις πυρκαγιές, όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά όπου χρειαστεί στην Ελλάδα, αφού ανά πάσα στιγμή αν διαταχθούν ξεκινούν επιχείρηση όπου οι συνθήκες το απαιτούν.

Χθες το πρωί παρουσία του διοικητή της Διεύθυνσης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα, αγιασμός για την σεζόν που διανύουμε για το κλιμάκιο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, όπου εδρεύουν δύο αεροσκάφη Canadair CL 215 και ένα ελικόπτερο Eriksson.

Παρόντες ήταν ακόμα οι διοικητές της 117 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος Ιπτάμενος Δημήτρης Τζουμερκιώτης και της 112 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος Ιπτάμενος Λάζαρος Μαντούβαλος, καθώς επίσης ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νίκος Νικολακόπουλος,

ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύργου και Ηλείας Νίκος Στασινόπουλος και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Ηλίας Μανιάτης. Στο περιθώριο της τελετής αγιασμού, ο διοικητής του κλιμακίου Επισμηναγός  Γαβρίλης Φώτης και ο συνάδελφός του Οδυσσέας Χιώτης αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στο δύσκολο έργο της εναέριας πυρόσβεσης, τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν, τους κινδύνους που υπάρχουν σε κάθε επιχείρηση που συμμετέχουν.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Δείτε περισσότερα στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top