28 Ιουλ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: «Φούγκεψαν» στο Λουκά Πηνείας κυνηγώντας το όνειρο τους!

Η παρέα του Κτήματος Φούγκα που έβαλε στο συρτάρι τα πτυχία της και ασχολείται με την καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία βιολογικών εδώδιμων

Γιάννης Νάτση: « Αν χρειαζόταν θα το κάναμε ξανά…»

Λένε πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και ειδικά εκείνους που κυνηγάνε τη ζωή που ονειρεύονται και που ακολουθούνε το δικό τους παραμύθι χωρίς να προεξοφλούν αν θα υπάρχει ή όχι ευτυχισμένο τέλος. Γιατί όπως λέει κι ο ποιητής, σημασία έχει το ταξίδι…


Έτσι, όπως αρχίζουν όλα τα παραμύθια,  μια φορά κι έναν καιρό επτά άνθρωποι, κυνηγημένοι από την πανέμορφη αλλά κακιά μάγισσα Αθήνα, ξεκίνησαν να βρουν την τύχη τους αλλού. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, είχαν αρχίσει να καταστρώνουν το σχέδιο της μεγάλης «φυγής» αναζητώντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν, έφτασαν στην Ηλεία!!!

Εκεί η καλή γριούλα, που τη βοήθησαν να μεταφέρει τα ξύλα και που - όπως σε όλα σχεδόν τα παραμύθια - ήταν η καλή νεράϊδα, τους υπέδειξε ένα μικρό παράδεισο: ένα κτήμα, στο Λουκά Πηνείας, δίπλα σ' ένα μεγάλο δάσος με πανύψηλες βελανιδιές, όπου ένα μικρό ποτάμι κυλούσε μέσα από πυκνή βλάστηση και μια δροσερή πηγή, κάτω από αρχαία πλατάνια, ανάβλυζε τα κρυστάλλινα νερά της.

Εκεί ... "φούγκεψαν" οι επτά μας φίλοι και εγένετο το Κτήμα Φούγκα, όπως η λατινική λέξη "fuga" που σημαίνει "φυγή" ή κατά τον γνωστό μουσικό όρο, αρμονία και ισορροπία.

Δείτε ολόκληρο το Ρεπορτάζ της Ελένης Παπαδοπούλου εδώ: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top