27 Αυγ 2014
0 σχόλια

Μειωμένες αξίες υπολογισμού ΕΝΦΙΑ σε όλες τις ορεινές περιοχές του Ν.Ηλείας

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητά τη διόρθωση των αξιών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Ηλείας απέστειλε σήμερα, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Γ. Μαυραγάνη και την Γενική Γραμματέα Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου,


η Ηλεία Βουλευτής, που πρώτη είχε ενημερώσει το Υπουργείο για τις στρεβλώσεις στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ στην Ηλεία, επισημαίνει ακόμη ένα σοβαρό ζήτημα, που αφορά τις αξίες του 2013, με τις οποίες θα υπολογιστεί όπως όλα δείχνουν, ο φόρος σε ακίνητα οικισμών σε ορεινές περιοχές στο Ν. Ηλείας.

Στην επιστολή της η Δρ. Αυγερινοπούλου τονίζει ότι «ακόμη και έχοντας ως βάση την απόφαση του 2013, που έλαβε ο Υφυπουργός Οικονομικών, οι αξίες υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ στις ορεινές περιοχές του Νομού Ηλείας είναι ιδιαιτέρως και δυσανάλογα υψηλές, καθώς τα ακίνητα που βρίσκονται σε αυτές δεν διαθέτουν άλλα στοιχεία αξιοποίησης, τουριστική κίνηση ή άλλες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Η Βουλευτής επισημαίνει ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Ανδρίτσαινα, ακίνητα της οποίας υπολογίζονται σχεδόν με την ίδια αξία με την πρωτεύουσα του Νομού, Πύργο.

Αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στις ορεινές περιοχές της Φιγαλείας, της Φολόης και της Λαμπείας η αξία των ακινήτων υπερβαίνει και εκείνων της Αμαλιάδας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου καταλήγει την επιστολή της ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει τα κριτήρια ορισμού των αξιών και να επανακαθορίσει μειωμένες τιμές προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ σε όλες ανεξαιρέτως, τις ορεινές περιοχές του Ν. Ηλείας.

Πηγή: amaliadanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top