25 Αυγ 2014
0 σχόλια

Δύσκολη νύχτα για την Αρχαία Μεσσήνη και το όρος Ιθώμη

Στις φλόγες το όρος Ιθώμη.Νεότερη ενημέρωση 8:15 μ.μ.

Η φωτιά δεν απειλεί πλέον όπως πριν λίγη ώρα την κοινότητα του Μαυροματίου Ιθώμης. Χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και τις αλλεπάλληλες ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.


Αυτή τη στιγμή μαίνονται μέτωπα προς το χωριά Πετράλωνο καθώς και στο Διάσελο . Σε λίγη ωρα τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις. Η νύχτα αναμένεται μεγάλη ενώ πριν λίγα λεπτά στην περιοχή κατεύθασαν και πεζοπόρα τμήματα με άνδρες της πολεμικής αεροπορίας .

Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται γύρω από το Μαυρομάτι ,υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας  ώστε να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαιας Μεσσήνης. Πριν λίγο η φωτιά άγγιξε και το μουσείο. Στην περιοχή επιχειρούν και μεγάλες δυνάμεις απο αέρα.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι της περιοχής έχουν απομακρυνθεί ενώ στο σημείο βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία της Πυροσβεστικής δύναμης Πελοποννήσου , ο Δήμαρχος της Μεσσήνης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αργυράκης όσο και η κ. Αλειφέρη.

Σε επικοινωνία με τις αρχές βρίσκεται και ο υπουργος Προ.Πο. Βασίλης Κικίλιας όσο και ο υφυπυργός Εθνική Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο: tharrosnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top