25 Σεπ 2014
0 σχόλια

6,3 εκατ. Έλληνες βρίσκονται κάτω ή απειλούνται από την φτώχεια

Σοκαριστικές είναι οι διαπιστώσεις της έκθεσης του γραφείου του προϋπολογισμού της Βουλής,

οι συντάκτες του οποίου επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μέλος της ΕΕ που δεν έχει εφαρμόσει το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η έκθεση επίσης το γεγονός ότι 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω παό το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.


Ενδεικτικό είναι ακόμα το γεγονός ότι παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία.

Οι συντάκτες της έκθεσης με τίτλο «Πολιτικές ελαχίστου εισοδήματος στην ΕΕ και στην Ελλάδα: Μια συγκριτική ανάλυση» επισημαίνουν ότι η βαθύτατη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, «έχει σε σημαντικό βαθμό αποδιαρθρώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Προσθέτουν όμως πως, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, βραδυπορεί.

«Η Περίπτωση της Ελλάδας: Ανεργία και Φτώχεια»

Με βάση την έρευνα που πραγματοποίησαν οι συντάκτες της έκθεσης, «2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού».

Διαβάστε περισσότερα στο: alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top