2 Σεπ 2014
0 σχόλια

Επίσκεψη Βουλευτού Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου στο λίθινο Θέατρο στο Αρχαίο Αίπυ

Επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο λίθινο θέατρο στο Αρχαίο Αίπυ, 

στο σημείο όπου πρόσφατα ξεκίνησαν και πάλι αρχαιολογικές ανασκαφές πραγματοποίησε, συνοδεία υπαλλήλων της Ζ΄ΕΠΚΑ Εφορίας Αρχαιοτήτων μετά από πρόσκληση εκπροσώπων των ιδιαίτερα δραστήριων Συλλόγων της περιοχής, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.


Τη Βουλευτή Ηλείας συνόδευαν στην επίσκεψη ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακισταίων κ. Φώτης Βλάχος, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωριτών κ. Τούλα Κυριακοπούλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακίστου κ. Νώντας Πόθος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ζαχαραίων κ. Βασίλης Φουρλής, αλλά και κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Χτισμένο στην ανατολική απόληξη του όρους Λαπίθα, το Αρχαίο Θέατρο Αιπίου χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. Το Υπουργείο Πολιτισμού το έχει αναγνωρίσει ως το μοναδικό σωζόμενο πέτρινο αρχαίο θέατρο στο Νομό Ηλείας.

Ανασκαφές διενεργήθηκαν κατά το διάστημα 2002-2005 από τη Ζ΄ΕΠΚΑ σε συνεργασία με τη Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μακισταίων και του Συλλόγου Χρυσοχωριτών έχει ανοιχθεί κουμπαράς στον οποίο συγκεντρώνονται δωρεές πολιτών προκειμένου να προωθηθεί η διάσωση και ανάδειξή του.

Η Βουλευτής, η οποία από νωρίς στήριξε το αίτημα αναστήλωσης και συντήρησης του αρχαίου θεάτρου, τόσο με Ερωτήσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και με παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές ξεναγήθηκε από τους αρχαιολόγους στο σημείο.

Συζήτησε με τους φορείς και τους ειδικούς ενέργειες, που είναι αναγκαίες προκειμένου να αναστηλωθεί το αρχαίο θέατρο, αλλά και προκειμένου να ανοιχθεί δίοδος για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση προς τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

Με πληροφορίες απο το: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top