28 Σεπ 2014
0 σχόλια

Ίδρυση επιχειρήσεων με ένα κλικ. Τι θα ισχύει από τον Νοέμβριο

Μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορεί όποιος επιθυμεί από τον Νοέμβριο να ανοίξει την επιχείρησή του μέσω διαδικτύου, αποφεύγοντας το "τέρας" της γραφειοκρατίας.

Το 90% των δραστηριοτήτων στη χώρα μας και συγκεκριμένα επιχειρήσεις των κλάδων της μεταποίησης τροφίμων, του τουρισμού και της εστίασης δεν θα αδειοτούνται πριν ανοίξουν, αλλά οι επενδυτές απλά θα αναγγέλλουν σε μία ιστοσελίδα την έναρξη της εταιρείας.


Οι επιχειρήσεις των τριών κλάδων, σύμφωνα με το νέο σχέδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας που παρουσιάζει η Ημερησία, θα είναι οι πρώτες που θα ανοίγουν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Το σχέδιο έχει επεξεργαστεί ειδική ομάδα διαχείρισης έργου που αποτελείται από εκπροσώπους δώδεκα υπουργείων και επικεφαλής της είναι ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιώργος Στεργίου.

O πρωθυπουργός ενημερώνεται απευθείας από τον κ. Στεργίου αλλά και τον σύμβουλό του που είναι και μέλος της ομάδας, Δημήτρη Πτωχό. H ειδική ομάδα συνεργάζεται και με την Παγκόσμια Tράπεζα, η οποία παρέχει την τεχνογνωσία της στο θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και προς εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4262/2014, ετοιμάζονται αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία θα εκδίδονται σταδιακά από τον Οκτώβριο και μεταξύ άλλων θα προβλέπουν τέσσερις κατηγορίες αδειοδότησης επιχειρήσεων.

H ομαδοποίηση έγινε σύμφωνα με τον βαθμό επικινδυνότητας των δραστηριοτήτων. Δηλαδή πόσο πιθανό είναι να συμβούν ατυχήματα και το εύρος των ζημιών που θα προκληθούν από αυτά.

Το «A» και το «Ω» αυτού του νέου μοντέλου είναι η δημιουργία ενός portal, όπου εκεί μέσα θα γίνονται όλες οι ενέργειες για την αδειοδότηση της επιχείρησης. O επενδυτής θα παρακολουθεί και την πορεία της αδειοδότησης.

Πηγή: Ημερησία
Διάβασε πιο αναλυτικά στο: seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top