25 Σεπ 2014
0 σχόλια

Κατάληψη στο γυμνάσιο – λύκειο Ανδρίτσαινας για την μεταφορά των μαθητών

Κατάληψη ξεκίνησε χθες το Γυμνάσιο - Λύκειο Ανδρίτσαινας, καθώς οι μαθητές ζητούν την σωστή και καθημερινή λειτουργία των λεωφορείων που τους μεταφέρουν.

Το πρόβλημα είναι οξυμένο και το γνωρίζουν καλά και από άλλες σχολικές χρονιές.
Αν δεν υπάρξει στα ορεινά χωριά της Ηλείας μεταφορά των μαθητών τότε οι τάξεις κινδυνεύουν να είναι άδειες καθώς οι λίγοι μαθητές που θα φτάσουν σε αυτές δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα.


Όπως αναφέρουν οι μαθητές διαμαρτύρονται εδώ και δέκα ημέρα για το θέμα αυτό αλλά μέχρι ώρας δεν έχουν βρει καμία στήριξη. Οι αρμόδιοι τους λένε πως αναμένουν να εκδοθούν αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον επόμενο μήνα, ενώ προτείνουν να αναλάβουν έως τότε οι γονείς την μεταφορά των παιδιών τους.

Μπροστά στο αδιέξοδο όπως αναφέρουν οι μαθητές από τα χωριά της Ανδρίτσαινας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Γεωργιόπουλος προσπάθησε να πείσει τους αρμοδίους να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, κάτι που έγινε όμως για λίγες ημέρες και πάλι σταμάτησαν αφού κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει την καταβολή των δεδουλευμένων.

Ο Τάσος Ζαχαρόπουλος μαθητής της Γ Λυκείου ανέφερε ότι «δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε την κατάληψη έως ότου να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της μετακινήσεις των συμμαθητών μας. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ αυτή την κατάσταση κάποια στιγμή»

Η Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, μαθήτρια της Α’ Λυκείου, δήλωσε πως «στην τάξη μου είναι σύνολο πέντε μαθητές από αυτούς οι τρεις λείπουν οπότε και δεν γίνεται μάθημα. Ας ασχοληθεί κάποιος επιτέλους και με τα δικά μας προβλήματα».

Η Ελίνα Παρασκευόπουλου μαθήτρια Γυμνασίου τόνισε ότι «το πρόβλημα αυτό το ζω από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να πηγαίνω σ αυτό το σχολείο. Οι συμμαθητές μου πάντα λείπουν, σχεδόν τον πρώτο μήνα του σχολείου. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό να συμβαίνει.

Και οι μαθητές των ορεινών περιοχών έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους μαθητές».

Οι μαθητές και οι γονείς μαζί με την τοπική κοινωνία, ζητούν να πάψει η πολιτεία να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Πολύ περισσότερο, όταν αναφερόμαστε για μια περιοχή όπως η Ανδρίτσαινα που σε δύσκολες εποχές στο παρελθόν κατάφερε να είναι λαμπερό παράδειγμα πολιτισμού και παιδείας στο τόπο μας.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top