26 Σεπ 2014
0 σχόλια

Χρονόπουλος-Λαμπρόπουλος: Ζήτησαν τη στελέχωση του Κ.Υ Ζαχάρως και του αγροτικού ιατρείου Φιγαλείας

Συνάντηση του δημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου Ζαχάρως με τον Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας

Με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως που πάσχει από έλλειψη προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, για να μπορέσει να καλύψει επαρκώς τις μεγάλες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής,  μετέβησαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος και ο αναπληρωτής δήμαρχος Χάρης Λαμπρόπουλος.


Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν  με τον  Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη και του εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο, στον τομέα της Υγείας. Κατά την διάρκεια  της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  την στελέχωση  και λειτουργεία του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως με γιατρούς και νοσηλευτές,

καθώς οι υπάρχοντες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Επίσης τέθηκε το θέμα που αφορά τις ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, έλλειψη μικροβιολογικού εργαστηρίου και ακτινολογικού.

Τέθηκε ακόμα ως  θέμα βασικής προτεραιότητας, αυτό της επίσπευσης της κάλυψης των  κενών θέσεων από ιατρούς  στα  αγροτικά ιατρεία της Περιφέρειας της Φιγαλείας, κατ’ απαίτηση των κατοίκων.

Το πρόβλημα με την έλλειψη αγροτικών γιατρών σε πολλά περιφερειακά ιατρεία της Ηλείας, είναι σοβαρό και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των ορεινών κυρίως περιοχών.

Το αγροτικό ιατρείο της Ν. Φιγαλείας εδώ και ενάμισι χρόνο δεν  έχει σταθερά  αγροτικό γιατρό, η δημοτική αρχή κατ’ επανάληψη έχει ενημερώσει και εγγράφως το υπουργείο Υγείας χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα ικανοποιητικό.

Να σημειώσουμε ότι ο πληθυσμός της περιοχής της Νέας Φιγαλείας και των άλλων τοπικών κοινοτήτων που εξυπηρετούνται από το Αγροτικό Ιατρείο ανέρχεται στα 2000 άτομα, αριθμός που αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες και η μη λειτουργία αγροτικού Ιατρείου έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται 50 με 60 χλμ για να βρεθούν στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για την υγεία τους.

Η συνάντηση του δημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου Ζαχάρως με τον Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε στην άμεση επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν.

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top