26 Σεπ 2014
0 σχόλια

Το «μπαλάκι» στο ΚΤΕΛ για τα προβλήματα σε Ανδρίτσαινα και Καλλιθέα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ομαλοποιηθεί η διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες, ενώ από σήμερα θα ξεκινήσει να γίνεται και η μεταφορά των μαθητών στην περιοχή της Ανδρίτσαινας όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας υπογράμμισε ότι το Υπουργείο αναπροσαρμόζει τις διατάξεις του και το έργο της μεταφοράς το οποίο θα έπρεπε να αναλαμβάνουν οι Δήμοι περνά στην Περιφέρεια.


«Δυστυχώς τα παθήματα των προηγουμένων ετών δεν έγιναν μαθήματα. Βρεθήκαμε και πάλι μπροστά στην ανάγκη να προχωράμε εκ των ενόντων κατ’ εντολή του Υπουργείου με πρόχειρο διαγωνισμό,  προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα. Δεν θέλω να αποσείσω τις ευθύνες των Περιφερειών.

Έχουμε  μερικές φορές και εμείς  καθυστερήσει κάποιες διαδικασίες, αλλά δεν είναι οι Περιφέρειες που έχουν την  βασική και την κύρια ευθύνη. Σήμερα (σ.σ. χθες) οι μαθητές  που δεν μπορούν να  μετακινηθούν και να πάνε στα σχολεία τους, στην Ανδρίτσαινα και στην Καλλιθέα έχουν απόλυτο δίκιο, να προβαίνουν σε διαμαρτυρίες ή σε άλλες αντιδράσεις».

Όπως υπογράμμισε ο Γ. Γεωργιόπουλος από την πρώτη κι όλας στιγμή έγιναν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της μεταφοράς,

ενώ σε επικοινωνία του ίδιου του Γ. Γεωργιόπουλου με τους ιδιοκτήτες Ταξί έλαβε την διαβεβαίωση ότι για το διάστημα το οποίο μεσολαβεί έως την υπογραφή της σχετικής σύμβασης  θα πραγματοποιούν κανονικά το μεταφορικό έργο για το οποίο θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

«Δυστυχώς από την πλευρά του το ΚΤΕΛ Ηλείας, που είναι ο ανάδοχος του έργου, δεν έχει βοηθήσει την διαδικασία, δηλώνοντας στους μεταφορείς ότι δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει για την πληρωμή τους,  για το διάστημα πριν την υπογραφή της σύμβασης , ενώ γνωρίζει ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια πληρώθηκε κανονικά και αναδρομικά για το διάστημα αυτό» υπογράμμισε ο Γ. Γεωργιόπουλος

ενώ τόνισε «Εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  βρισκόμαστε στην διαδικασία  ελέγχου της διαδικασίας και της  νομιμότητας της σύμβασης τόσο από τον ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και από τον Επίτροπο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας, το αργότερο έως την  Δευτέρα θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα».

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top