30 Οκτ 2014
0 σχόλια

Ρε μάγκα κάτι γίνεται…

Του Βασίλη Στεργίου

Μάλλον δεν το έχεις ακούσει πουθενά στα ΜΜΕ γιατί καμία εφημερίδα δεν το έγραψε, κανένα κανάλι δεν το είπε.

Τουλάχιστον τα μεγάλα, ούτε τσιμουδιά. Μάλλον δεν το έχεις ακούσει στο σχολείο σου, γιατί ο Σύλλογος των καθηγητών σου αποφάσισε να μη συμμετέχει


 Ή ίσως και κάτι να πήρε το αυτί σου για εκείνη τη μέρα. Έτσι στα πεταχτά από κάτι τύπους στο δρόμο που μοίραζαν ανακοινώσεις ή από μια αφίσα που έτυχε να δεις, αλλά είπες δε βαριέσαι μια απ τα ίδια θα ναι.

Καμιά πενηνταριά νοματαίοι να φωνάζουν για τα δικαιώματά μας και άλλα τέτοια και να μη τους ακούει κανείς εδώ στον Πύργο. Και ποιο το νόημα; Κάτι γίνεται όμως…

Σάββατο 1η Νοέμβρη Σύνταγμα στις 12.00.

 Και δε θα είναι μια απ τα ίδια. Πάνω από 900 σωματεία, εργατικά κέντρα, σύλλογοι από όλους τους κλάδους, νεολαία, φοιτητές.

Εκεί θα χτυπάει η καρδιά όλων όσοι έχουν προβλήματα σήμερα. Από τους άνεργους και απλήρωτους εργάτες, από τους μικρομαγαζάτορες που κλείνουν από τα χρέη, από τους αγρότες που δε βγάζουν ούτε αυτά που έδωσαν, μέχρι φοιτητές και μαθητές για τα δικά τους προβλήματα.

Εσύ τι θα κάνεις εκείνη τη μέρα;

 Αν είσαι μαθητής που βλέπεις τα προβλήματα που έχει το σχολείο σήμερα, αν είσαι άνεργος που μόλις τελείωσες το σχολείο ή τις σπουδές σους και κυνηγάς καμιά δουλειά ή κανένα voucherεκείνη είναι η μέρα να κάνουμε την αρχή.

Να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που μας τσακίζουν τα όνειρα, που μας τσαλακώνουν το μέλλον. Απέναντι σε αυτούς που σε θέλουν να μαθαίνεις λίγα σήμερα για να σε πληρώνουν λίγα αύριο. Απέναντι σε αυτούς που σε καταδικάζουν στην ανεργία.

Εμείς στο ΤΕΙ του Πύργου κάναμε ένα βήμα. Κουβεντιάσαμε τα προβλήματά μας και πήραμε την απόφαση ότι 1η Νοέμβρη θα ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους όσους περνάν τα ίδια σε κάθε χώρο. Εκείνη τη μέρα δε θα πάμε για καφέ, δε θα κοιμηθούμε ως τις 12. Θα πάμε Αθήνα.

Ήδη οι λίστες με τους συμμετέχοντες γεμίζουν, ήδη τα λεωφορεία έχουν κλειστεί. Το ίδιο και το ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Τι γίνεται λοιπόν το Σάββατο στην Αθήνα;

 Το ΠΑΜΕ πήρε την πρωτοβουλία πριν δυο μήνες να καλέσει τα σωματεία όλων των κλάδων όλης της Ελλάδας σε ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1η Νοέμβρη. Από εκείνη τη μέρα εκατοντάδες σωματεία μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν γενικές συνελεύσεις, να κουβεντιάσουν τα προβλήματά τους, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

Και να.. μαζεύτηκαν πλέον πάνω από 900 σωματεία από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη, μέχρι Ικαρία και Κρήτη. Και δεν είναι πια το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, είναι το συλλαλητήριο των σωματείων, το συλλαλητήριο όλων όσων βλέπουν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Κάτι γίνεται λοιπόν ρε μάγκα. Και εσύ τι θα κάνεις;

Πάρε την απόφαση και έλα μαζί μας. Έλα να δείξουμε σε όλους ότι η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι. Ότι δε δέχεται τέτοιο μέλλον και θέλει να χαράξει το δικό της δρόμο.

Τα λεωφορεία φεύγουν Σάββατο πρωί στις 6.00 από την πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και από την πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα
Τηλέφωνα συμμετοχής:6978830568 και 6982416695

Στεργίου Βασίλης Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top