22 Νοε 2014
0 σχόλια

Απλήρωτοι δεκάδες Ηλείοι επαγγελματίες από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ!

Εξοικονομώ κατ’ οίκον
Περιμένουν εδώ 8 και 10 μήνες να πάρουν τα λεφτά τους για ετοιμοπαράδοτες δουλειές

Ζητούν από το ΥΠΑΝ να εξοφληθούν άμεσα για να μη βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους


Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες επαγγελματίες και τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων στην Ηλεία, που ανέλαβαν τεχνικές εργασίες σε δικαιούχους του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»,


  που αφορά αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης και αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, αφού αν και παρέδωσαν το έργο, παραμένουν απλήρωτοι πολλοί εξ αυτών 8-10 μήνες από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, όμως, έχουν εκδώσει παραστατικά παροχής υπηρεσιών για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί από το πρώτο ευρώ, χωρίς να έχουν εισπράξει παρά μόνο το 30%, ενώ έχουν προπληρώσει προμηθευτές και λοιπά έξοδα για την προμήθεια υλικών, όπως και ΦΠΑ 23%.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι μια σειρά από ομοειδή και συνεργαζόμενα επαγγέλματα, όπως τεχνικές εταιρίες, ενεργειακοί επιθεωρητές, αλουμινοκατασκευαστές, τεντοποιοί, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, μονώσεις, γυψαδόροι και πολλοί άλλοι, εξαρτούν την επιβίωση τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αποτελεί άλλωστε και την μοναδική πηγή εισοδήματος τους.

Εντούτοις, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες για τον βραδύτατο ρυθμό εκταμιεύσεων του προγράμματος και τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΑΝ, καμία ουσιαστική πρόοδος δεν έχει συντελεστεί και πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βάλουν «λουκέτο».

Επαγγελματίες του χώρου μιλούν στην ‘Πρωϊνή’ και ζητούν να επισπευστεί η εξόφλησή τους και στο νέο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις. Πάντως όπως μας διαβεβαιώνουν, επαγγελματίες του Πύργου, για το 2014, δεν έχει δοθεί έγκριση στην Ηλεία για καμία δουλειά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διαβάστε τι λένε οι επαγγελματίες στην: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top