22 Νοε 2014
0 σχόλια

Ηλεία: Απροσπέλαστος ο δρόμος Σέκουλα- Μάτεσι-Θεισόα παρά τις υποσχέσεις

Σέκουλα- Μάτεσι-Θεισόα
Σε πλήρη στασιμότητα βρίσκεται μέχρι στιγμής το θέμα της κατασκευής του σημαντικού παραποτάμιου οδικού άξονα Σέκουλα- Μάτεσι-Θεισόα, ο οποίος σήμερα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους.

Αλλεπάλληλες φορές στο παρελθόν έχουν γίνει αναφορές από εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή της επαρχίας Ολυμπίας, αλλά παρά τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις ο δρόμος εξακολουθεί να είναι σχεδόν απροσπέλαστος.


Τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο για το τμήμα αυτό μήκους δέκα περίπου χιλιομέτρων, σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας που «εισβάλλουν» τα ορμητικά νερά χειμάρρων σε διάφορα σημεία του δρόμου, με αποτέλεσμα να προκαλούνται περαιτέρω καταστροφές...

«Παρά τα όσα έχουμε ακούσει για μελέτες και δημοπρατήσεις του σημαντικού αυτού οδικού άξονα, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αποτελέσματα παρά μόνο υποσχέσεις.

Αυτό δείχνει ότι κάποιοι μας εμπαίζουν και δε δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και είναι εγκαταλειμμένη» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαφνούλας κ. Γιώργος Κάκκας.

Συντόμευση

Η προέκταση του δρόμου Σέκουλα-Μάτεσι-Θεισόα οδηγεί προς τη Μεγαλόπολη κι εν συνεχεία στην Ε.Ο. Καλαμάτα-Κόρινθος- Αθήνα, με συνέπεια να συντομεύεται κατά πολύ η απόσταση προς την πρωτεύουσα.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που διανύουν πολύ μεγάλη απόσταση για να μετακινηθούν από τη Θεισόα προς Ανδρίτσαινα κι εν συνεχεία προς την Κρέστενα που αποτελεί την έδρα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Με την κατασκευή του ωστόσο η απόσταση αυτή θα συντομευτεί σε μεγάλο βαθμό, δεδομένης της ύπαρξης του παραποτάμιου δρόμου από Δαφνούλα-Πλουτοχώρι-Γρύλλο.

«Κάθε χρόνο με τις έντονες βροχοπτώσεις ο δρόμος από Σέκουλα προς Μάτεσι γίνεται σχεδόν απροσπέλαστος αφού καταστρέφεται σε πολλά σημεία τους λόγω των πλημμύρων.

Αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται εφόσον δεν προχωρήσει κάποια στιγμή η κατασκευή του δρόμου , που έχει μείνει μόνο στα λόγια» δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής κ. Παν. Τασιγιαννόπουλος.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top