27 Νοε 2014
0 σχόλια

Σε απεργιακό κλοιό η Ηλεία – Πρωτοβάθμια σωματεία, ΠΑΜΕ, εργατικό κέντρο πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις

ΑΠΕΡΓΙΑ
Να συμμετέχουν στην γενική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και να διαδηλώσουν για το δικαίωμα τους στη ζωή, κάλεσαν όλους τους πολίτες του Νομού, οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ηλείας.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος παρουσία των προέδρων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας Ανδρέα Ασημακόπουλου,


 του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου Λουί Ραμαροσόν και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, Ανδρίτσαινας,Γαστούνης Νίκου Χαροκόπου, επισήμανε ότι η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο 2ο Λύκειο Πύργου και θα ακολουθήσει πορεία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης στους δρόμους της πόλης.

«Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία συμμετέχουν στην κινητοποίηση απαντώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης  η οποία συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια πολιτική που άσκησαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η τρόικα συνεχίζει τη δική της απειλητική γραμμή, βάζοντας νέα θέματα στην ελληνική κοινωνία, με νέες μειώσεις συντάξεων, με νέες περικοπές σε μισθούς, με νέα  φοροεπιδρομή σε όλους τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια.

 Τα πρωτοβάθμια σωματεία μπαίνουν σε αυτή τη μάχη, διαδηλώνοντας ενάντια σε αυτή την πολιτική, διεκδικώντας να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι επιστροφή στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δικαίωμα στη ζωή, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δωρεάν παροχή υγείας στα νοσοκομεία.

Διεκδικούμε το αυτονόητο» είπε και πρόσθεσε ότι «Διεκδικούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να μπορούν να βγάλουν πέρα με το μισθό τους τη ζωή τους. Διεκδικούμε ταυτόχρονα την επιστροφή όλων, όσων τα μνημόνια κατήργησαν και μιλάμε για τις ΣΣΕ και για όλες τις ρυθμίσεις που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν αυτή τη φοροεπιδρομή, τη λεηλασία της χώρας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε εμείς.

Δε πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει με έναν αυτόματο τρόπο το σταμάτημα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, και ταυτόχρονα τους άνεργους και τους συνταξιούχους και όλους όσους αποτελούν την τοπική κοινωνία να βγουν να διαδηλώσουν ανοιχτά την Πέμπτη για το δικαίωμα τους στη ζωή, για τα εργασιακά δικαιώματα, για τα δικαιώματα στο μέλλον των παιδιών τους και των ίδιων.

Θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο».

Συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πύργου - «Λουκέτο» στο Δημαρχείο

ΠΑΜΕ Ηλεία: 
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! - Συγκέντρωση στις 10.30πμ στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο

ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο δήμο Πύργου: Εργατική λαϊκή αντεπίθεση - Να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής !

Διαβάστε αναλυτικά στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top