22 Δεκ 2014
0 σχόλια

Οι «μνηστήρες» των κομματικών ψηφοδελτίων της Ηλείας

εκλογές
Οι πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή είναι ante portas, για αυτό και στα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη ξεκινήσει τα… σχέδια επί χάρτου.

 Στην Ηλεία η συγκρότηση ψηφοδελτίου προβληματίζει τα περισσότερα κόμματα, αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα.


Στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ παρατηρείται δυσκολία στην προσέλκυση υποψηφίων, αντίθετα σε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται στο «ξεσκαρτάρισμα» λόγω υπερπροσφοράς! Επίσης, σημαντική παράμετρο αποτελεί και το υπό ίδρυση κόμμα του Γ.Παπανδρέου, ένεκα της επιρροής του πρώην πρωθυπουργού στην Ηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον είναι 5 (από 6) οι έδρες στον νομό, μετά και την εφαρμογή της απογραφής του 2011.

Ψάχνουν έναν στη ΝΔ

Στη ΝΔ, οι σίγουροι είναι οι τέσσερις βουλευτές Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης και Ανδρέας Μαρίνος. Από το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών του 2012, δε θα συμμετάσχουν η Σοφία Κολαίτη, ο Παναγιώτης Αδρακτάς, ο Διονύσης Χιόνης και η Μαρία Νικολοπούλου.

Συνωστισμός υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ

«Παλιότερα δεν συμπληρώναμε και τώρα δεν τους προλαβαίνουμε» δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο Ηλείος συγγραφέας Πάνος Τριγάζης σχετικά με τον «συνωστισμό» υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – δεν έχει κι άδικο.

Κουτσούκος, Κατρίνης και «σφήνα» Παπανδρέου

Το «πράσινο» ψηφοδέλτιο ήταν επί δεκαετίες το πλέον περιζήτητο και γινόταν πραγματική μάχη για το ποιος θα συμμετάσχει και ποιος θα εκλεγεί. Άλλωστε, οι ενστάσεις μεταξύ των υποψηφίων για τις κερδισμένες έδρες ήταν συχνό φαινόμενο.

Και νέο αίμα στους ΑΝΕΛ

Οι διεργασίες είναι έντονες και τους Ανεξάρτητους Έλληνες αφού έχει ήδη σταλεί αίτηση σε όσους ήταν υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές του 2012, για να ξεκαθαρίσουν αν επιθυμούν ή όχι να λάβουν ξανά μέρος στο ψηφοδέλτιο.

Χωρίς Καζάκο το KKE

Στο ΚΚΕ υπάρχει πάντα εκλογική ετοιμότητα και δεν υφίσταται πρόβλημα στη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Αυτοτελής η ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά εκτός απροόπτου θα κατέβει αυτόνομη, με αυτοτελές ψηφοδέλτιο, παρά τις φήμες για ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Σφήνας
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Διαβάστε αναλυτικότερα στοpatrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top