21 Δεκ 2014
0 σχόλια

Μήνυμα Χριστουγέννων του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΥ

ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Αγαπητοί μου χριστιανοί της Ηλείας,
Αν η γέννησις κάθε ανθρώπου φέρνει μεγάλη χαρά στους Γονείς, σ’ όλους τους συγγενείς, αλλά και εις πάντας τους γνωστούς,

Αν κάθε νέα δημιουργία, υλική η πνευματική, του κάθε ανθρώπου φέρνει χαρά στον δημιουργό της, στους γύρω του και σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα,


 Πολύ μεγαλύτερη χαρά, ολοκληρωμένη και αναφαίρετη, φέρνει σε ανθρώπους και Αγγέλους η Γέννησις του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, που φέρνουν την Ανα-γέννησι και την Ανα-δημιουργία ολόκληρου του ανθρωπίνου Γένους.

 Γιατί ο Προαιώνιος Λόγος του Θεού «σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν», για να αφαιρέση την δύναμι του Σατανά και να ελευθερώση τους ανθρώπους από την κυριαρχία του.

 Ο Χριστός εγεννήθη, για να καταργήση τον θάνατον και να χαρίση σ’ όλους τους ανθρώπους την ζωή. Ο Χριστός ήλθε, για να φέρη «επί γης ειρήνη»· Ειρήνη του ανθρώπου με τον Θεόν,   με τον εαυτόν του, αλλά και με πάντας τους συνανθρώπους του· Με «τους μακράν και τους εγγύς»·

Με τους λευκούς και τους μαύρους, τους κίτρινους, και τους κόκκινους· Με τους μορφωμένους και τους αμόρφωτους· Με τους δικαίους και τους αδίκους, με   τους καλούς και τους κακούς.Διότι «πάντες εξεκλίναμε, άμα ηχρειώθημεν».

 Ήλθε, για να συμφιλιώση ολόκληρη την κτίσι, ώστε πουθενά και σε κανένα να μη υπάρχη αναστάτωσι και πόλεμος, κανένας και από τίποτα να μη πάσχη και να μη υποφέρη στην ζωή.

 Ο Χριστός ήλθε, για να παύσουν οι άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα και   την στέρησι των απολύτως αναγκαίων υλικών αγαθών , που Εκείνος ευλογεί να είναι   πλούσια στην γη· Ήλθε, για να σταματήσουν να σφάζωνται οι άνθρωποι σαν αρνιά δημόσια και πανηγυρικά. Όμως η πραγματοποίησις πάντων τούτων εξαρτάται και από μένα και από σας·  

Από όλους μας . Εξαρτάται από το εάν όλοι μας αποδεχόμεθα το κήρυγμα της ειρήνης του Ευαγγελίου του Χριστού και προσπαθούμε να το εφαρμόζουμε στην καθημερινή ζωή μας.

 Γιατί μόνον τότε θα εορτάζουμε τα Χριστούγεννα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ψυχικώς σωτήρια, κοινωνικώς ειρηνικά και οικογενειακώς χαρούμενα. Σας το εύχομαι ολόψυχα.

 † Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανος

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top