31 Ιαν 2015
0 σχόλια

Χειροβομβίδες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στην Αμαλιάδα

Χειροβομβίδα
Μέσα σε αποθήκη στην θέση «Μαύρη Λάκκα» μεταξύ Αμαλιάδας και Γερακίου στο δήμο Ήλιδας βρέθηκαν δυο χειροβομβίδες του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Οι ιδιοκτήτες της αποθήκης ενημέρωσαν την Ασφάλεια Αμαλιάδας και σε συνεργασία με πυροτεχνουργούς της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Κορίνθου, οι χειροβομβίδες εξουδετερώθηκαν στο πεδίο βολής Παλαιοχωρίου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ιδιοκτήτες, κληρονόμησαν την αποθήκη από τους γονείς τους και είχαν την πρόθεση να προχωρήσουν στην κατεδάφιση του κτιρίου.

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή θυμήθηκαν πως όταν ήταν παιδιά τους έλεγαν οι γονείς τους να μην πλησιάζουν την αποθήκη, γιατί ο πατέρας τους κάτι είχε φέρει από τον πόλεμο και ήταν πολύ επικίνδυνο.

Ενημέρωσαν την αστυνομία και άντρες της Ασφάλειας Αμαλιάδας, μπήκαν στην αποθήκη όπου βρήκαν τις δυο χειροβομβίδες μέσα σε μεταλλικό κάδο καλυμμένες με άμμο.

 Ακολούθως ενημερώθηκαν μέλη της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Κορίνθου και πυροτεχνουργοί έφτασαν στην Αμαλιάδα, οι οποίοι με προσοχή προχώρησαν στην εξουδετέρωσή τους στο πεδίο βολής Παλαιοχωρίου.

Κώστας Γιάλπας
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top