23 Φεβ 2015
0 σχόλια

Προβλήματα Ορεινής Ηλείας και Αναπτυξιακές Δυνατότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Προβλήματα Ορεινής Ηλείας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Λαμπείας ημερίδα που διοργάνωσαν οι «Ενεργοί Πολίτες»

με θέμα: «Προβλήματα Ορεινής Ηλείας και Αναπτυξιακές Δυνατότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας»


Με την παρουσία τους τίμησαν την ημερίδα:
 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός), η κ. Έφη Γεωργοπούλου -Σαλτάρη, (βουλευτής Ηλείας), ο κ. Μπαλαούρας Μάκης (βουλευτής Ηλείας),

 ο κ .Καραστέργιος Γ. εκπρόσωπος του κ Γιάννη Κουτσούκου (βουλευτής Ηλείας) ο κ. Γεωργιόπουλος Γιώργος (αντιπεριφερειάρχης), ο κ. Θύμιος Κοτζιάς (δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ),

ο κ. Λαζουράς (δήμαρχος Καλαβρύτων), ο κ Δεββές Γ. (αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας) ο κ Αρβανίτης Βασίλης (αντιδήμαρχος Δ.Ε.Λαμπείας) η κ. Πατσή Μ. (Δημ Σύμβουλος ),

 ο κ Μιχαλόπουλος Σ.(πρόεδρος τοπικού Ορεινής) ο κ.Παντελής Γ.(πρόεδρος τοπικού Αστρά) οι κ. Πατσής Δ. και Γιαννακόπουλος Π. ( τοπικοί σύμβουλοι Λαμπείας), η κ Κουτσοπούλου (διευθύντρια Γυμνασίου Λαμπείας) και ο κ. Ηλιόπουλος Άγγελος (πρόεδρος του Συλλόγου Διβριωτών Πάτρας).

 Επίσης παραβρέθηκαν αρκετοί συμπατριώτες μας.

Αρχικά ο λόγος δώθηκε στον αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Λαμπείας κ. Αρβανίτη όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα της δημοτικής ενότητας, με κορυφαία, το πρόβλημα έλλειψης γιατρού, και τον εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας.

Μετά ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους επίσημους καλεσμένους για επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων, και συζητήθηκαν σημαντικές και αξιόλογες προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

 Μια από τις σημαντικότερες προτάσεις ήταν η βελτίωση του οδικού άξονα Ολυμπίας - Καλαβρύτων, ενα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που όταν υλοποιηθεί θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη τουριστική ανάπτυξη στους δύο νομούς.

Λόγω πολλών θεμάτων δεν συζητήθηκαν κάποιες ιδέες, οι οποίες πιθανόν να ενδιαφέρουν και να είναι αξιοποιήσιμες.

 Γι΄ αυτό δεσμευόμαστε σε μια εβδομάδα να συγκεντρώσουμε και να καταθέσουμε όλες τις προτάσεις στους αρμόδιους, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος με μελέτες και να αξιοποιηθούν τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ και ΣΕΣ.

Εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών
Ηλιόπουλος Θεόδωρος

Πηγή: enimerosi.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top