28 Φεβ 2015
0 σχόλια

Δ.Ε. Φιγαλείας: Πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών

Δ.Ε. Φιγαλείας: Πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις
Προβλήματα άφησε πίσω του το πολύ νερό που έπεφτε συνεχόμενα για πάνω από 24 ώρες στη περιοχή της Φιγαλείας.

 Χτες το απόγευμα οι δρόμοι στη πόλη της Φιγαλείας μετατράπηκαν σε χείμαρρους καθώς τα φαινόμενα για 3 ώρες ήταν πάρα πολύ έντονα με αποτέλεσμα ακόμα και η κυκλοφορία των πεζών να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.


Στο Λέπρεο και σε πολλά σημεία μέχρι το Θολό, πλημμύρισε η Επαρχιακή Οδός Θολού - Νέας Φιγαλείας, καθώς τα πρανές του οδοστρώματος δεν έχουν καθαριστεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα νερά να κατακλύζουν το οδόστρωμα και να δημιουργούν κινδύνους στα διερχόμενα οχήματα.

 Επίσης στην έξοδο από το Λέπρεο προς Νέα Φιγαλεία άλλη μια μεγάλη κατολίσθηση έκλεισε το δρόμο για αρκετή ώρα μέχρι μηχανήματα έργων να τον ανοίξουν και να δοθεί κυκλοφορίας.

 Αυτό έγινε βραδυνές ώρες με εντολή δημάρχου κ.Φάμελου ενώ το πρωί άλλη μια μικρή κατολίσθηση στην έξοδο του Λεπρέου προς Θολό κρατάει ακόμα κλειστό το ένα ρεύμα.

 Ακόμα φούσκωσε αρκετά ο ποταμός Ακίδας αλλά δεν ξεπέρασε το όριο του οδοστρώματος.

Στη Νέα Φιγαλεία εκτός του ότι οι δρόμοι σε πολλά σημεία μετατράπηκαν σε χείμαρροι δεν υπήρξαν άλλα προβλήματα καθώς όλα τα φρεάτια ήταν καθαρά και απορρόφησαν όλο τον όγκο των βρόχινων νερών.Μικρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε αγροτικούς δρόμους σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους.

Στα Πετράλωνα φούσκωσε ο ποταμός Παμισός μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες νερού από τα βουνά αλλά και φερτά υλικά.
 Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση δεν γνωρίζουμε αν έχει προξενήσει ζημιές σε χωράφια.

 Επίσης κατολισθήσεις σημειώθηκαν κατά μήκος της Επαρχιακής Οδούς Πετραλώνων - Περιβολίων σε πολλά σημεία, με πέτρες και βράχια να κατακλύζουν το οδόστρωμα.

Ήδη από νωρίς το πρωί ενημερώθηκε οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες δήμου και Π.Ε.Ηλείας καθώς και ο δήμαρχος κ.Φάμελος.

Με πληροφορίες απο το: Φιγαλεία τοπικές ειδήσεις - facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top