28 Μαρ 2015
0 σχόλια

Μία εκδήλωση γεμάτη ... Αρκαδικούς Μύθους στο Ηράκλειο Αττικής! (εικόνες)

Mystagogea project
''Η μεγαλύτερη ιστορία που ειπώθηκε πότε'' το Mystagogea project παρουσιάστηκε στο Πολυκέντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 22 Μάρτιου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Σύλλογος Αρκάδων Ηρακλείου οργάνωσε για εμάς μια πολύ όμορφη εκδήλωση γεμάτη Αρκαδία και Αρχαία Ελλάδα.


Η ''Αρκαδία των Μύθων και της Μουσικής'' ήταν το θέμα της εκδήλωσης, μια προσπάθεια της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρίας, της ΚΟΙΝΣΕΠ DeepGreece.com του Δήμου Ηρακλείου και των όμορων Δήμων και του Συλλόγου Αρκάδων Ηρακλείου, για την κατανόηση του συμβολισμού της Αρκαδίας και στην συμβολή του Αρκαδικού Ιδεώδους ως τρόπου ζωής δια μέσου των αιώνων ως και τις μέρες μας.

Οι Αρκαδικοί Μύθοι για την κοσμογονία, τον άνθρωπο, τη σχέση του με τα φυσικά φαινόμενα και το φυσικό περιβάλλον καθώς και τις θρησκευτικές δοξασίες και την επίδρασή τους στις μυθολογίες άλλων πολιτισμών ήταν το θέμα της ταινίας MYSTAGOGEA.

Μια πολύχρονη έρευνα, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα στη γη της Αρκαδίας, απίστευτες ώρες στούντιο και μια κατάθεση ψυχής της ομάδας της DeepGreece, συνθέτουν το παζλ του Mystagogea.

Την ταινία προλόγισε ο σκηνοθέτης Martin Mc Darren, τονίζονταν την σημασία της θεά των πάντων Ευρυνόμη και την επίδραση της στην έως σήμερα ζωή μας.

Επίσης τόνισε έντονα εκτεταμένα την φράση: ''Εγώ ζω στην Ανδρίτσαινα, ζω στην Ανδρίτσαινα και χαίρομαι όλη αυτή την ομορφιά του ιερού αυτού τόπου, εσείς όλα αυτά τα χάνεται''.

 Η λέξη Ανδρίτσαινα, την στιγμή εκείνη έκανε όλο το κοινό να ξεσπάσει σε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια η ομάδα της DeepGreece, Αδαμόπουλος Ιωάννης υπεύθυνος παραγωγής, κινηματογραφήσεων και Πρόεδρος της κοιν.σ.επ. DeepGreece, η Σαμουρίδη Βασιλική, διευθύντρια φωτογραφίας και Γ. Διευθύντρια της DeepGreece καθώς κι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Martin Mc Darren, βραβεύτηκαν από το σύλλογο Αρκάδων Ηρακλείου, για την προφορά τους στην Αρκαδία.

Tην εκδήλωση πλαισίωσαν με μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα τα καλλιτεχνικά σχήματα του Χορευτικού Ομίλου ΖΕΦΥΡΟΣ και του γυναικείου συγκροτήματος Lyre 'n Rhapsody σε μελοποιημένη αρχαία ελληνική ποίηση και μουσική με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών οργάνων.

Ο καλλιτέχνης Δημήτρης Νόσσης εξέπληξε με τις μουσικές και θεατρικές του επιδόσεις εμφανιζόμενος ως Διόνυσος και ως ο τραγοπόδαρος Αρκαδικός θεός Παν, εκθέτοντας ταυτόχρονα τη συλλογή του από αντίγραφα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων.

Η Πρόεδρος της Ενώσεως Αρκάδων Ηρακλείου Αττικής Φωτεινή Δαλιάνη ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τους παρευρισκόμενους, απονέμοντας αναμνηστικές πλακέτες σε μεγάλους δωρητές και συνεργαζόμενους φορείς.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Τρίπολης εκ μέρους όλης της Αρκαδίας της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Κτήμα Σπυρόπουλου και η Οικοφάρμα, που παρέθεσαν πλούσιο κέρασμα στους παρευρεθέντες.

Η DeepGreeece ευχαριστεί ολόψυχα, όλους τους παραπάνω για την υποστήριξη τους στην πρεμιέρα, όλους τους φίλους της από όλη την Ελλάδα και όλους τους Αρκάδες που παραβρεθήκαν σ αυτή την εκδήλωση.

Ευχαριστεί ,επίσης, θερμά την Δέσποινα Τραμουντάνη για την εκφώνηση και τις Στέλλα Τσιάτση και Ελίνα Παρασκευόπουλου για την εμφάνιση τους στην ταινία.

Ειδικά και ολόψυχα ευχαριστούμε τους Βαγγέλη και Γιώργο Κεραμίδα για την βοήθειά τους να πραγματοποιηθεί σε μεγάλο της μέρος αυτή η δουλειά.

Να ευχαριστήσουμε τέλος τα μέλη της DeepGreece για όλες αυτές τις ατελείωτες ώρες που ''αντέξαμε'' ο ένας τον άλλον ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί αυτό το αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε όλοι να είναι ''ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ''

''Θυμήσου το όνειρο που σε έθρεψε και ξαναονειρέψου το, γιατί είναι αλήθεια σ όλα''

H ομάδα της DeepGreece

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

MARTIN MC DARREN

ΣΑΜΟΥΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Mystagogea project

Δείτε όλες τις εικόνες στο: kalimera-arkadia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top