3 Μαρ 2015
0 σχόλια

Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο (ανανεωμένο) για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας

Αναπτυξιακό Σχέδιο (ανανεωμένο) για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας
Παρουσιάζεται από τον Απόστολο Κατσιφάρα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου(τέλη του μήνα ή αρχές του Απριλίου) στον Πύργο

Αρχίζει η νέα διαβούλευση με τους δήμους για την ανάπλαση των καμένων -Και η ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας μέσα στα 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Μολυβιάτη.


Στα τέλη του Μαρτίου-αρχές Απριλίου προγραμματίζεται να γίνει στον Πύργο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όπου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αναμένεται να παρουσιάσει το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Ηλεία στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Π.Δ.Ε.».

Πρόκειται για ένα Σχέδιο που όπως είναι γνωστό πέρασε από ...σαράντα κύματα αφού η Περιφέρεια είχε ανακαλέσει όλες τις αποφάσεις της για τα έργα που είχαν ζητήσει οι Δήμαρχοι των πυρόπληκτων περιοχών(και που το Ανάπτυξης είχε χαρακτηρίσει ώριμα) αφού δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση μέρους της καταστροφής που είχαν υποστεί πολλές περιοχές του νομού Ηλείας από τις φωτιές του 2007.

 Στην Π.Δ.Ε. είχε εκχωρηθεί ένα ποσό από το Ταμείο Μολυβιάτη για την άμεση ανακατασκευή κάποιων έργων μετά από τις σχετικές προτάσεις που θα κατέθεταν οι δήμοι.

 Οι δήμοι όμως θέλησαν να ...αξιοποιήσουν για άλλα έργα( τα λεγόμενα και ως «ρουσφετολογικά») τα χρήματα και έτσι κατόπιν εντολής του Οικονομικού Εισαγγελέα, ακυρώθηκε ό,τι είχε προαποφασισθεί και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επεξεργάσθηκε νέο σχέδιο απορρόφησης των συγκεκριμένων κονδυλίων μέσα από νέα διαβούλευση με τους δημάρχους και με στόχο μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

 Η πρόταση αυτή παίρνει πλέον με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής την μορφή «Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος» για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

 Περίπου 20 εκατ. ευρώ αφορούν υποδομές, συγκοινωνιακά έργα, αναπλάσεις, κ.α. Ταυτόχρονα όμως, μπαίνει στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και η ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Αγγελόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ που κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.

Νατάσσα Τραγουστή - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top