3 Μαρ 2015
0 σχόλια

Εισήγηση για νέες εκλογές στον δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας!

Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας
Το δρόμο να στηθούν και πάλι κάλπες στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, ανοίγει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής που εξετάζει ενδελεχώς εδώ και καιρό τις προσφυγές

του Κώστα Αλεξανδρόπουλου και του Πανταζή Χρονόπουλου, και την οποία θα υποβάλει στη συνεδρίαση του Συμβούλιου της Επικρατείας την προσεχή Πέμπτη.


Ο εισηγητής επικαλείται το νόμο 3852/10 και συγκεκριμένα το άρθρο 51 και ζητά να εκπέσει ολόκληρος ο συνδυασμός της πλειοψηφούσης παράταξης του σημερινού δημοτικού συμβουλίου καθώς ,σύμφωνα πάντα με την εισηγητική έκθεση, ο εισηγητής δεν θεωρεί πως ο συνδυασμός του Π.Χρονόπουλο ανακηρύχθηκε νόμιμα.

Σε περίπτωση που η εισήγηση αυτή επιβεβαιωθεί και γίνει δεκτή από την πλειοψηφία των δικαστών του ΣτΕ, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις, καθώς οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν με τους δύο νομίμως καταρτισθέντες συνδυασμούς «ΝΕ.ΔΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο και «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Γιαννόπουλο.

Σύμφωνα με τη παράγραφο 2 του άρθρου 51 του νόμου 3852/10 «Ο δήμαρχος εκδίδει χωρίς καθυστέρηση πρόγραμμα, με το οποίο καλεί τους δημότες εκλογείς για την επανάληψη της εκλογής για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου. Το πρόγραμμα δημοσιεύεται με τοιχοκόλληση δεκαπέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα που έχει οριστεί για την ψηφοφορία και αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου».

Οφείλουμε να κάνουμε σαφές, προς αποφυγή παρερμηνειών, πως πρόκειται για την εισήγηση και όχι για τελική απόφαση. Η τελική εκδίκαση της υπόθεσης δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση να γίνει αυτή την εβδομάδα. Όποια και αν είναι πάντως η τελική απόφαση, χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε τις εξελίξεις, η εμπειρία δείχνει, -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- πως η εισήγηση γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις δεκτή κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.

Βασίλης Σφήνας - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top