23 Απρ 2015
0 σχόλια

10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης - 47 σχολεία και 2.064 μαθητές αύριο στην Κρέστενα

10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης
Θεσμός έχει γίνει το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής.

Ο χώρος της Γιορτής της Σταφίδας στην Κρέστενα αναμένεται να υποδεχτεί την Παρασκευή το μαθητικό φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 47 σχολεία και 2.064 μαθητές και 128 εκπαιδευτικοί από όλη την Ηλεία.


 Χθες ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος αναφέρθηκαν στο Φεστιβάλ- θεσμό που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια.

 «Στόχος του φεστιβάλ είναι να ανοίξει το σχολείο στην κοινωνία και η κοινωνία κέρδισε από αυτό το άνοιγμα» τόνισε ο Σ. Μπαλιούκος, ενώ υπογράμμισε «κάνουμε έκκληση στους δημότες μα κυρίως στους γονείς να έλθουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους.

 Είναι μια συνετή προσπάθεια που γίνεται και μια πολύ καλή δημιουργία σε όλους τους τομείς που πρέπει να εμπλέκονται οι νέοι μας». Από την πλευρά του ο Βασίλης Δημητρέλλος επεσήμανε «το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης, έπειτα από δέκα συναπτά έτη επιτυχημένης παρουσίας έχει αναχθεί πλέον σε θεσμό.

 Αποτελεί την κορωνίδα των πολιτιστικών δρώμενων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας και έχει αποκτήσει πανηλειακό χαρακτήρα, αφού σε αυτό δίνει βροντερό παρών η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Ηλείας, ενώ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος στον ετήσιο προγραμματισμό των μαθητικών εκδηλώσεων των σχολείων».

 Τόσο ο Β. Δημητρέλλος όσο και ο Σ. Μπαλιούκος θέλησαν να ευχαριστήσουν τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι στήριξαν την μέχρι και σήμερα πορεία του Φεστιβάλ και ειδικότερα τις δύο πρώην διευθύντριες του γυμνασίου και του λυκείου Κρεστένων την κκ. Πανταζοπούλου και Μωραϊτη που από την αρχή στήριξαν και στηρίζουν το θεσμό παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Άννα Αγγελίδου - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top