19 Απρ 2015
0 σχόλια

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αντισυνταγματικό το διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Αντισυνταγματικό το διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο
Μη νόμιμο «για παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας» χαρακτηρίζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σύμφωνα με απόφασή του, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί.


Επίσης υπάρχει και μια σειρά από παρατηρήσεις σε αρκετά σημεία τα οποία αναφέρει το σχέδιο του ΠΔ, που έχει κατατεθεί για έγκριση νομιμότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν -και αφορούν την απόφαση του ΣτΕ για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των «GR2330005: Θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο - Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι - Κυπαρισσία)» ως «περιφερειακό πάρκο Κόλπου Κυπαρισσίας»,

 καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης-, τα βασικά σημεία των παρατηρήσεων που γίνονται έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η ειδική περιβαλλοντική μελέτη προτείνει περιφερειακό πάρκο και όχι εθνικό, πράγμα που όπως σημειώνεται στην απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις ειδικότερες περιγραφές και παραδοχές της μελέτης.

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην: eleftheriaonline.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top