31 Μαΐ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Χρόνος, χρήμα και επιστημονική επάρκεια για την επούλωση των πληγών

Χρόνος, χρήμα και επιστημονική επάρκεια για την επούλωση των πληγών
Τεράστιες ήταν οι πληγές που άφησαν πίσω τους, οι φωτιές του 2007 στην Ηλεία

καθώς όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία -τα οποία παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της διημερίδας που διοργάνωσε η Πυροσβεστική στην Αρχαία Ολυμπία- πρόκειται για το μεγαλύτερο καταστροφικό γεγονός της νεότερης ιστορίας της Χώρας μας.


  Για πρώτη φορά από την δασική πυρκαγιά υπήρξε επέκταση των καταστροφών πολύ πέρα από τα φυσικά οικοσυστήματα και τις γεωργικές καλλιέργειες καθώς επλήγησαν σοβαρά οικισμοί, κατοικίες, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι και έργα υποδομής, ενώ υπήρξαν και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις καθώς δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της πύρινης λαίλαπας.

Σοβαρά πλήγματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε ο Δασάρχης Πύργου MSc Δασολόγος Παναγιώτης Λάττας από την συνολική έκταση των 2.617.800,00 στρεμμάτων του Νομού Ηλείας  κάηκαν 700.944,41 στρέμματα (ποσοστό 26,78 %).

 Για την αποκατάσταση και επούλωση των πληγών που δημιουργήθηκαν από το καταστροφικό αυτό γεγονός χρειάστηκαν όχι μόνο πολλές επενδύσεις, έργα υποδομής, αλλά κυρίως επιστημονική επάρκεια, αρκετός χρόνος αλλά και πολύ χρήμα.

 Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ, δαπανήθηκαν για καθαρισμούς, αποκαταστάσεις, δενδροφυτεύσεις και προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει φυσική αναγέννηση της περιοχής.

Άννα Αγγελίδου
Διάβασε περισσότερα στο: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top