27 Μαΐ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Μάστερ-πλαν ανάπτυξης για τον Καϊάφα

Μάστερ-πλαν ανάπτυξης για τον Καϊάφα
Την δυνατότητα της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Καϊάφα μέσα από ένα μάστερ-πλαν

 προκειμένου να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος.


Ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται στα συρτάρια της Εταιρείας Ακινήτων που είναι φορέας διαχείρισης της συγκεκριμένης τουριστικής περιοχής και το οποίο έχει κολλήσει λόγω της σύνδεσής τους με την τύχη του προεδρικού διατάγματος για το Κυπαρασσιακό κόλπο αφού διέπονται   και οι δύο από τις προβλεπόμενες διατάξεις της συνθήκες Ραμσάρ.

Η μελέτη αξιοποίησης προϋπολογισμού 8.865.230 ευρώ μαζί με την υλοποίηση των έργων  εκ των οποίων οι 340.000 ευρώ αφορούν την διαδικασία καταγραφής των αναπλάσεων και των παρεμβάσεων και τα υπόλοιπα 7600.000 την χρηματοδότηση των έργων  προβλέπει:

Μία παρέμβαση επί της παραλίας και επί του χώρου εισόδου στον Καϊάφα με περίπτερο υποδοχής, με κέντρο πληροφόρησης και προσανατολισμού, με εγκαταστάσεις υποστήριξης παραλίας (ιατρεία, χώρους καθαριότητας κ.λ.π) με περίπτερο στην παραλία με ναυαγοσωστικό σταθμό με πλωτή προβλήτα με πεζογέφυρα με χώρους στάθμευσης.

Παρεμβάσεις επί της νησίδας της Αγίας Αικατερίνης. Ανακατασκευή της παλαιάς γέφυρας, με παρέμβαση επί του διαύλου, με πολυλυτουργικό κτίριο θαλάσσιων αθλημάτων,  με αναψυκτήρια κ.λ.π.                                        

Παρεμβάσεις στο νότιο κρηπίδωμα, κτίριο υποστήριξης , αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Όλα αυτά συμβατά πάντα με την ειδική περιβαλλοντική μελέτη επί τη βάση της οποίας εξελίχτηκε και η μελέτη που προβλέπει τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Αυτά αφορούν την πρώτη φάση που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τις αρχές του 2012 και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείο Τουρισμού τότε.

Η δεύτερη φάση που έχει ένα προεκτιμημένο προϋπολογισμό 22 εκ ευρώ περιλαμβάνει αξιοποίηση των υδροθεραπευτηρίων, υποστήλωση των σπηλαίων απορρύπανση της λίμνης  και άλλες παρεμβάσεις ανάπλασης του ευρύτερου περιβάλλοντος, για την οποία όμως αναζητάτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίησή της.

Διάβασε περισσότερα στο: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top