25 Ιουν 2015
0 σχόλια

Με απόφαση Πούτιν παράταση ενός έτους στο εμπάργκο

παράταση ενός έτους στο εμπάργκο
Tέλος στις ελπίδες των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων οπωροκηπευτικών κατά κύριο λόγο αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων

για πρόσβαση στη ρωσική αγορά βάζει η απόφαση της Μόσχα να παρατείνει για ένα ακόμα χρόνο το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μετά τις πρώτες σχετικές δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων ακολούθησε και η σχετική απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν:

 «Παρατείνουμε τα μέτρα αντιποίνων μας για έναν χρόνο αρχίζοντας από σήμερα», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδουν ξάνα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η παράταση του ρωσικού εμπάργκο έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της Ε.Ε. να παρατείνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου  του 2016 τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει στη χώρα για το ρόλο της στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό μέτρο, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι περισσότερες εισαγωγές τροφίμων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, αναμενόταν να παραταθεί για έξι μήνες αρχίζοντας από τις αρχές Αυγούστου.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Ρωσία δεν θα προσφέρει στην Ουκρανία την έκπτωση στην τιμή του αερίου που της προσέφερε άλλοτε.

Διάβασε περισσότερα στο: agronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top