12 Ιουλ 2015
0 σχόλια

LIVE οι εξελίξεις από τη Σύνοδο Κορυφής

Σύνοδο Κορυφής
Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης αποφασίζουν για την Ελλάδα, έχοντας στα χέρια τους και την εισήγηση του Eurogroup

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό αντικείμενο την Ελλάδα.


 Η Σύνοδος Κορυφής μάλιστα δεν έχει ανακοινώσει ώρα ολοκλήρωσης αφού οι ηγέτες θα συνεδριάζουν μέχρι να καταλήξουν σε μία απόφαση για την Ελλάδα.

Με τη Γαλλία να έχει ταχθεί υπέρ της Ελλάδας και τη Γερμανία να τηρεί σκληρή στάση, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την είσοδό του στον χώρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έθεσε θέμα συζήτησης για ολόκληρη την Ευρώπη ενώ για την Ελλάδα είπε ότι ή θα μείνει στην Ευρωζώνη ή θα αποχωρήσει, απορρίπτοντας το σχέδιο Σόιμπλε. Η Άνγκελα Μέρκελ στάθηκε για ακόμα μία φορά στην έλλειψη συνεννόησης τηρώντας σκληρή στάση.

Σημειώθηκε πρόοδος αλλά κάποια μεγάλα θέματα παραμένουν ανοιχτά, δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup, o επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 Όπως ανέφερε, τώρα θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα κληθούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στο: parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top