27 Αυγ 2015
0 σχόλια

Πώς να πάρετε 100% χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας

100% χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας
Χρηματοδοτικές δράσεις με επιδότηση 100% για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ετοιμάζει το ΕΣΠΑ τον Σεπτέμβριο.


Πρόκειται για τρία προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ που επιδοτούν ακόμη και το 100% των δαπανών για την έναρξη νέων εταιρειών από άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και από όσους δεν έχουν εργασία και θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά.

Επίσης ενισχύονται κατά 50% μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών τους υποδομών. Συνολικά δημιουργούνται από τα προγράμματα αυτά 7.300 θέσεις εργασίας καθώς και 2.500 επιχειρήσεις και ωφελούνται 700 υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της επτάμηνης θητείας του στο υπουργείο παρουσίασε και τις ακόλουθες τρεις χρηματοδοτικές δράσεις στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Επανεκκίνηση»:

1. Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός, η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, του στρατηγικού τομέα προτεραιότητας του τουρισμού, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

2. Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

3. Νεοφυής Επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διάβασε αναλυτικά στο: fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top