4 Αυγ 2015
0 σχόλια

ΕΝΦΙΑ: Ως και 40% το «ψαλίδι» στα μικρά ακίνητα - Αυξήσεις «φωτιά» για τα ακριβά

ΕΝΦΙΑ
Οι αλλαγές που συζητούνται με την Τρόικα - Ο φόρος επί των ακινήτων θα προσδιοριστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες - Ποιες οι κύριες αλλαγές που εξετάζονται


Στο τραπέζι το αφορολόγητο, οι συντελεστές προσδιορισμού του φόρου και τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Προς διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και τα επόμενα δύο χρόνια στοχεύει η κυβέρνηση χωρίς πάντως "εκπτώσεις" στα έσοδα τα οποία θα παραμείνουν στα 2,65 δισ. ευρώ. Έτσι οι όποιες αλλαγές θα έχουν το ίδιο εισπρακτικό αποτέλεσμα.

 Ο φόρος επί των ακινήτων θα προσδιοριστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, ενώ τα πρώτα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φόρου θα φτάσουν στους φορολογούμενους μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των δόσεων – οι οποίες θα είναι από πέντε έως εφτά – τον Ιανουάριο ή το αργότερο τον Φεβρουάριο του 2016, με στόχο, όπως προαναφέρθηκε την είσπραξη 2,65 δισ.

 Ωστόσο η κυβέρνηση έχει το περιθώριο της αναπροσαρμογής των βαρών με την προϋπόθεση να μην επηρεαστεί το εισπρακτικό αποτέλεσμα.

 Ετσι εξετάζεται η δυνατότητα να έρθουν αλλαγές που θα φέρουν μειώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας έως και σε ποσοστό 40% και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

 Ο όρος «μεγάλης» καθορίζεται στα 300.000 ευρώ, όριο πάνω από το οποίο ο φόρος αυξάνεται.

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις αναμένεται να είναι σημαντικές για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα στο: newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top