29 Αυγ 2015
0 σχόλια

Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου: Ημέρα Επιτραπέζιου Παιχνιδιού

Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
Έχεις επιτραπέζια παιχνίδιακαι θέλεις να παίξεις μαζί μας;

Μπορείς να φέρεις τα Παιχνίδια σου στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου,να μας μάθεις τους κανόνες και να παίξουμε όλοι μαζί
την "Ημέρα Επιτραπέζιου Παιχνιδιού"


Τα οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών στα παιδιά

Τα λάθη επιτρέπονται

Τα επιτραπέζια παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να προσπαθούν αλλά και να αποτυγχάνουν.Μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας επικεντρώνεται γύρω από την επιτυχία και την επίτευξη αυτής,  ακόμη και στα μικρά παιδιά, οι προσπάθειές για μάθηση “βαθμολογούνται”.

Ωστόσο, ο καλύτερος δάσκαλος είναι η εμπειρία και τα παιχνίδια παρέχουν τις καταστάσεις στις οποίες τα παιδιά ενθαρρύνονται και προσπαθούν να εφαρμόσουν νέες στρατηγικές και τακτικές, στις οποίες “επιτρέπεται” να αποτυγχάνουν με ασφάλεια.

Η αποτυχία παρέχει την ευκαιρία να επανεξετάσουν την στρατηγική τους,να τροποποιήσουν τις ενέργειές τους  και  να προσπαθήσουν ξανά την επόμενη φορά.Τα παιδιά μεγαλώνουν σε μία  κοινωνία που συχνά διδάσκονται ότι η αποτυχία είναι ένα κακό και απαράδεκτο συμπέρασμα για κάθε περίπτωση.

Στα περισσότερα παιχνίδια λοιπόν, η αποτυχία είναι αναπόφευκτη … κανείς δεν μπορεί να κερδίζει συνέχεια. Τα επιτραπέζια παιχνίδια παρέχουν την ευκαιρία  στα παιδιά να εξασκήσουν πολύτιμες δεξιότητες τους,να ανταμείβονται για την επιμονή, την προσαρμογή, και τη σκληρή δουλειά.

Τα παιδιά μέσα σε  ένα ασφαλές περιβάλλον θα πρέπει να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος  ενίσχυσης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα σε ένα περιβάλλον διασκέδασης.

Διάβασε περισσότερα στο: kentronewngian.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top