29 Αυγ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Στον «αέρα» ο δρόμος Κρέστενα - Ανδρίτσαινα

Στον «αέρα» ο δρόμος Κρέστενα - Ανδρίτσαινα
Αμφίβολο είναι το μέλλον του έργου Διάσελλα-Πλατιάνα-Μπαρακίτικα

αφού με βάση το στάδιο των εργασιών που βρίσκεται  σήμερα είναι πολύ δύσκολο να έχει ολοκληρωθεί στις 31/12/2015, καταληκτική ημερομηνία του ΕΣΠΑ μετά το «όχι» της Κομισιόν για παράταση.


Είναι το μοναδικό από τα τέσσερα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία που θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και κινδυνεύει να βρεθεί εκτός χρηματοδοτικής ροής των  ευρωπαϊκών κονδυλίων .

Βασικά προβλήματα για την ομαλή συνέχιση του έργου αυτού που περιλαμβάνει και τη γέφυρα της Τσεμπερούλας, είναι το γενικότερο «πάγωμα» της χρηματοδότησης των έργων στη χώρα μας, καθώς και λόγοι που οφείλονται στις εργοληπτικές εταιρείες...

Η συγκεκριμένη εργολαβία στο δρόμο που οδηγεί από Κρέστενα προς Ανδρίτσαινα έχει προϋπολογισμό 13,5 εκατ. ευρώ και πλέον η εξασφάλιση των πιστώσεων γίνεται με το ...σταγονόμετρο.

Έως το Νοέμβριο αναμένεται   η ολοκλήρωση του έργου: «Βελτίωση Ε.Ο. Δάφνη-111 Ε.Ο. στο τμήμα παράκαμψη Δάφνης- Παράκαμψη Κεραμιδιάς», που αποτελεί τμήμα του δρόμου Αμαλιάδα- Πηνεία- 111.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2007-2013 με συνολική δαπάνη με τις απαλλοτριώσεις, την αρχαιολογία και τα δίκτυα ΔΕΗ- ΟΤΕ ύψους 7.165.118,46 ευρώ, δημοπρατήθηκε την 19η Μαρτίου 2013 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 2 Αυγούστου του 2013 με την Εργοληπτική Επιχείρηση ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ, η οποία εν συνέχεια συνέστησε κοινοπραξία με την κατασκευαστική εταιρεία Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ, με την επωνυμία Κ/Ξ «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ- ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ».

Θέμα ημερών είναι η παράδοση του  ανολοκλήρωτου τμήματος  του δρόμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, από το ύψος της Διασποράς έως και την είσοδο της Κάτω Παναγιάς. Οι εργασίες που έγιναν αφορούν επίστρωση με  ασφαλτοτάπητα και επιδιόρθωση των ανωμαλιών που έχει ο δρόμος ο οποίος είχε υποστεί και μία μικρή καθίζηση.

Και τα έργα που γίνονται στο Κατάκολο όπου και αυτά αναμένεται εντός του 2015 να έχουν ολοκληρωθεί μετά και την παράταση που πήραν έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010.

Είναι τα τέσσερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία.

Σύσκεψη

Τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει σύσκεψη  στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Γιώργο Γεωργιόπουλο προκειμένου να γίνει μία καταγραφή της κατάσταση που αυτή την στιγμή βρίσκονται τα έργα καθώς και το αν επαρκή ο χρόνος που απομένει για την ολοκλήρωσή τους.

«Στη σύσκεψη που θα γίνει για τα εν εξελίξει έργα του ΕΣΠΑ, θα εξεταστεί το στάδιο εργασιών που σήμερα βρίσκονται, ο υπολειπόμενος χρόνος για την ολοκλήρωσή τους.

Η χρηματοδότηση από τις αρχές του χρόνου γίνονταν με το σταγονόμετρο και μετά τον Απρίλιο σταμάτησαν τελείως. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το Κατάκολο όπου εκταμιεύσαμε 2 εκ ευρώ.

Θα πρέπει να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Παναγιώτης Παυλόπουλος
και Βασίλης Σφήνας

Διάβασε περισσότερα στο: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top