31 Αυγ 2015
0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος αγώνας δρόμου «mofkitsa run» στους Ταξιάρχες Ηλείας

Πλήθος συμμετεχόντων σημειώθηκε στο πρώτο ορεινό αγώνα δρόμου «mofkitsa run» που διοργανώθηκε στους ορεινούς Ταξιάρχες του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας.


Στις 30 Αυγούστου 2015 η LIFE RACING με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών Ηλείας “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” διοργάνωσε τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «MOFKITSA RUN», ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Νομό Ηλείας.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 25 χλμ. Οι αθλητές μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ μιας μικρής και μιας μεγάλης διαδρομής, 9 και 25 χλμ αντίστοιχα.

Ο στόχος του διοργανωτή με αυτό το αθλητικό γεγονός ήταν η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του παραδοσιακού χωριού, η προώθηση εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην ιστορική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Δήμου.

Μέρος τον εσόδων παραχωρήθηκε στον σύλλογο “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” για την αναστήλωση του βυζαντινού μνημείου Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Εκκλησάκι τύπου μονόκλιτου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο).

Νικήτρια του αγώνα ήταν μια νεαρή αθλήτρια στίβου η Μαρία Μαλάι η οποία σε δήλωση της παρακίνησε τον κόσμο να αθλείται!

Τα μετάλλια του 1ου ορεινού αγώνα: Mofkitsa Run, φτιαχτήκαν ένα προς ένα από την διοργανώτρια αρχή!

Μέσα στο φιαλίδιο βρίσκεται ένα κλαδάκι ελιάς που αντιπροσωπεύει το κάθε στρώμα ελαιοδέντρων που κάηκαν στην μεγάλη πυρκαγιά του 2007!
Τα μετάλλια του 1ου ορεινού αγώνα: Mofkitsa Run

Πληροφορίες: amaliadanews.gr

Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου ορεινού αγώνα: Mofkitsa Run στοmofkitsa Run@facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top