2 Σεπ 2015
0 σχόλια

Κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Ηλείας

μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Ηλείας
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας η διαπραγμάτευση για  τα  214 δρομολόγια με ταξί

Με το γνωστό τρόπο, της διευκόλυνσης, θα καλύψει και φέτος το ΚΤΕΛ Ηλείας τα μαθητικά δρομολόγια με την έναρξη του σχολικού έτους.


Προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα και κυρίως στη μεταφορά μαθητών από τα χωριά προς και από τις πόλεις όπου και οι μεγάλες σχολικές μονάδες, για κοινωνικούς λόγους έχει ήδη εκφραστεί η  πρόθεση της διοίκησης  του ΚΤΕΛ να μην αναμένει την ολοκλήρωση των (χρονοβόρων) γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται ως την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας , στην οποία αναδείχθηκε ανάδοχος για το μεγάλο όγκο των δρομολογίων του 2014-2015  στο νομό.

Έτσι η μεταφορά των μαθητών στο νομό μας ξεκινά και θα  προχωρά χωρίς προβλήματα, από την έναρξη ήδη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και ενώ το θέμα αυτό έχει λήξει σε ότι αφορά τα βασικά δρομολόγια, άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός  που είχε προκηρυχθεί με πρόσκληση συμμετοχής των ιδιοκτητών ταξί, για τη μεταφορά μικρού αριθμού παιδιών, κυρίως μαθητές νηπιαγωγείων –δημοτικών, για διαδρομές που δεν καλύπτει το ΚΤΕΛ.

Επομένως ακολουθήθηκε η διαδικασία της πρόσκλησης για συμμετοχή σε διαδικασία σύναψης σύμβασης. Και επειδή ο τρόπος έχει αλλάξει, ο κ Σταθάκης είχε δώσει ένα περιθώριο χρόνου πριν την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες περιπτώσεις, όπως π.χ αυτός ο διαγωνισμός για τα ειδικά μαθητικά δρομολόγια.

Η προκήρυξη των εκλογών ωστόσο, έφερε τα πάνω κάτω και σε αυτό τον τομέα καθώς δεν μπορούσε να περάσει σε ΦΕΚ μια διαγωνιστική διαδικασία με την υπογραφή άλλου υπουργού από αυτόν που την είχε υπογράψει !

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αποφάσισε να συνεχίσει με το νέο καθεστώς την διαγωνιστική διαδικασία, ήτοι με ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Έτσι, ήδη δημοσιοποιήθηκε η  πρόσκληση για συμμετοχή σε διαδικασία σύναψης σύμβασης με ηλεκτρονική διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ηλείας για το σχολικό έτος 2015-2016:

«Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 1.488.828,80 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αφορά 214 δρομολόγια της 5ης Ομάδας, όπως αυτά αναλύονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της παρούσας πρόκλησης. Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.».

Καλούνται επομένως όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τα κριτήρια για την υποβολή προσφοράς να συμμετέχουν στην παρούσα διαδικασία διαπραγμάτευσης για την επιλογή αναδόχου/χων που θα αναλάβει την εκτέλεση των παραπάνω δρομολογίων.

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top