15 Σεπ 2015
One σχόλια

Ομορφιές της Ηλείας: Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών

Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών στην Ηλεία

Απέναντι από την κεντρική πλατεία του Κατακόλου, επί του κεντρικού δρόμου, στο κτήριο Λάτση,

λειτουργεί (υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου) το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών όπου εκτίθενται 42 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων


και πλήθος αρχαιοελληνικών παιχνιδιών συνοδευμένα με λεπτομερείς περιγραφές και διαγράμματα κατόπιν έρευνας, μελέτης και κατασκευής του Κώστα Κοτσανά.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) ενώ πολλά από αυτά είναι διαδραστικά.

Πρόκειται για το πληρέστερο και το εγκυρότερο μουσείο του είδους του παγκοσμίως.
Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών

Τα μουσικά όργανα (μερικά από τα οποία παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο είναι πλήρως λειτουργικά και αξιόπιστα καθότι η κατασκευή τους βασίζεται αποκλειστικά στην αρχαία ελληνική γραμματεία και τις αγγειογραφικές απεικονίσεις.

Μερικά από τα εκθέματα είναι:

το μονόχορδο, ο ελικώνας και το σύντονο του Πυθαγόρα, με τα οποία ο σπουδαίος φιλόσοφος μελέτησε τις μουσικές κλίμακες και απέδειξε τις μαθηματικές σχέσεις που τις καθορίζουν.

Η λύρα του Ερμή, το πρώτο έγχορδο όργανο με ηχείο από καύκαλο χελώνας και δέρμα βοδιού, βραχίονες από κέρατα κατσίκας και χορδές από έντερα προβάτου.

Δείτε περισσότερα στο: newlifestyle.gr

Και στο: kotsanas.com

1 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΩ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΚΝΗΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ,,,,,,,,,,,,,,,,, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top