10 Σεπ 2015
0 σχόλια

Το Λίκνο της Ανθρωπότητας: Ανακαλύφθηκε νέο είδος ανθρώπου, ο Homo Naledi (εικόνες)

Ανακαλύφθηκε νέο είδος ανθρώπου, ο Homo Naledi
Ένα νέο πλήγμα στην αντίληψη της ανθρωπότητας περί της μοναδικότητάς της καταφέρει η πρόσφατη ανακάλυψη,

την οποία ανακοίνωσαν επιστήμονες στη Νότια Αφρική, ενός αρχαίου είδους, συγγενικού του ανθρώπου, που όπως φαίνεται έθαβε και αυτό τους νεκρούς του.


Το νέο είδος ανθρώπου υπολογίζεται ότι έζησε πριν από περίπου τρία εκατομμύρια χρόνια. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν πως ο πρώτος άνθρωπος ήταν ο Homo Antecessor που έζησε πριν από 1,2 εκατομμύρια χρόνια στην Ισπανία.

Απολιθώματα από το πλάσμα αυτό βρέθηκαν θαμμένα σε μια σπηλιά στην οποία η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη, στο Μάροπενγκ, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, στην πολύ πλούσια σε προϊστορικούς θησαυρούς τοποθεσία του «Λίκνου της Ανθρωπότητας», η οποία χαρίζει στην ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της ανθρώπινης εξέλιξης και έχει καταχωριστεί από την Unesco στον κατάλογο με τα μνημεία και τους χώρους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Σας παρουσιάζω συγκλονισμένος ένα νέο είδος του ανθρώπινου γένους», δήλωσε ο Λι Μπέργκερ του Πανεπιστημίου του Βιτβάτερσραντ του Γιοχάνεσμπουργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Μάροπενγκ. «Βρισκόταν ακριβώς κάτω από την μύτη μας στην κοιλάδα που έχει εξερευνηθεί περισσότερο στην αφρικανική ήπειρο», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις εικόνες στο: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top