10 Οκτ 2015
0 σχόλια

Οι φόροι που θα βγάλουν απο την τσέπη των πολιτών 2,5 δισ ευρώ το 2016

απο την τσέπη των πολιτών 2,5 δισ ευρώ το 2016
Υπέρμετρες αυξήσεις φόρων στα εισοδήματα μικρομεσαίων επαγγελματιών, αγροτών, ιδιοκτητών εκμισθούμενων ακινήτων, μισθωτών και συνταξιούχων

με ετήσιες αποδοχές άνω των 30.000 ευρώ, εταιρειών και λοιπών νομικών προσώπων επιφυλάσσει η κυβέρνηση με τον νέο προϋπολογισμό για το 2016.


Συνολικά, το επόμενο έτος, φυσικά και νομικά πρόσωπα προβλέπεται να επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ! Ποιοι θα πληρώσουν

Τις μεγαλύτερες πρόσθετες επιβαρύνσεις θα υποστούν οι φορολογούμενοι που ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των ελευθέρων επαγγελματιών, οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων.

Οι ατομικές επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες θα έλθουν αντιμέτωποι με τις αυξήσεις στις προκαταβολές φόρου εισοδήματος, ενώ οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φόρους εισοδήματος με αυξημένους συντελεστές όχι μόνο επί των ενοικίων που εισέπραξαν αλλά και εκείνων που δεν εισέπραξαν μέσα στο 2015!

Ολοι εξάλλου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν για ολόκληρο το 2016 τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προκαλούν οι αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από τον περασμένο Ιούλιο.

Διαβάστε αναλυτικά, τα μέτρα που θα επιβαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις στοdikaiologitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top